فهرست بستن

نکات مهم در خصوص زعفران گرفتن رنگ بیشتر زعفران

آخرین مطالب سایت
نکات مهم در خصوص زعفران گرفتن رنگ بیشتر زعفران

همان‌طور که می‌دانید، زعفران از دیرباز به عنوان گران‌ترین ادویه جهان بر حسب وزن شناخته می‌شود. ایران بزرگترین صادرکننده زعفران جهان است و بیش از ۹۰ درصد زعفران جهان را تولید می‌کند. به دلیل گران بودن زعفران، اغلب افراد تمایل دارند تا به بهترین نحو از آن استفاده کنند. زعفران اصل و مرغوب بسیار معطر است و رنگ‌دهی بالایی دارد، اما برای اینکه بتوانید نهایت رنگ‌دهی زعفران را داشته باشید، باید با روش اصولی آن را آماده کنید. روش‌های متعددی برای این کار وجود دارد. با ما همراه باشید تا روش‌های اصولی برای رنگ‌دهی زعفران را بیاموزید.

خرید زعفران اصل و مرغوب

در ابتدا باید زعفران را از مراکز معتبر و یا کشاورزان بومی به شکل مستقیم خریداری کنید تا از سلامت و کیفیت آن مطمئن باشید و از خواص واقعی زعفران بهره ببرید. متاسفانه در تجارت زعفران، تقلب‌های فراوانی صورت می‌گیرد. بعد از خرید زعفران باید آن را در جای خشک و در بسته نگهداری کنید و هر بار به اندازه مصرف آسیاب کنید. در نظر داشته باشید که نمی‌توانید برای مدت خیلی طولانی زعفران را نگهداری کنید. تمامی ادویه‌ها بعد از مدتی عطر و طعم خود را از دست می‌دهند.

روش‌های دم کردن زعفران

آسیاب کردن زعفران یکی از رایج‌ترین کارهایی است که افراد قبل از دم کردن زعفران انجام می‌دهند. برای این کار می‌توانید از یک هاون کوچک سنگی مخصوص زعفران و یا آسیاب‌های مخصوص زعفران استفاده کنید. هر چقدر زعفران را بیشتر آسیاب کنید، میزان رنگ‌دهی آن بیشتر خواهد شد. بسیار رایج است که افراد زعفران را به همراه قند یا شکر آسیاب می‌کنند. زبری دانه‌های شکر و قند کمک می‌کند تا زعفران بهتر آسیاب شود.

یکی از راحت‌ترین و جالب‌ترین روش‌ها برای رنگ‌دهی زعفران روی برنج است. مقداری از زعفران را داخل قوری کوچک مخصوص دم کردن زعفران بریزید و سپس کمی آب اضافه کنید. بعد از آبکش کردن برنج، قوری را روی برنج قرار داده و در قابلمه را ببندید. با دم آمدن برنج، زعفران شما دم می‌شود و عطر و رایحه‌ای که از قوری خارج می‌شود، برنج شما را معطر می‌کند.

راهکارهای افزایش رنگ‌دهی زعفران

زعفران از دیرباز به عنوان یکی از گران‌ترین و معطرترین ادویه‌ها شناخته شده است. برای اینکه بتوانید نهایت رنگ‌دهی زعفران را داشته باشید، باید با روش‌های اصولی آماده‌سازی و استفاده از آن آشنا شوید. در ادامه به بررسی راهکارهایی می‌پردازیم که به شما کمک می‌کند تا از زعفران بهترین رنگ‌دهی را دریافت کنید.

خرید زعفران اصل و مرغوب

ابتدا زعفران را از مراکز معتبر و یا کشاورزان بومی به شکل مستقیم خریداری کنید تا از کیفیت و سلامت آن مطمئن باشید. نگهداری زعفران در جای خشک و در بسته و آسیاب کردن به اندازه مصرف از مهم‌ترین نکاتی است که باید رعایت کنید.

آسیاب کردن زعفران

آسیاب کردن زعفران به همراه قند یا شکر کمک می‌کند تا زعفران بهتر و بیشتر رنگ‌دهی داشته باشد. زبری دانه‌های شکر و قند باعث می‌شود زعفران بهتر آسیاب شود و رنگ آن آزاد شود.

دم کردن زعفران روی برنج

یکی از راحت‌ترین روش‌ها برای رنگ‌دهی زعفران، دم کردن آن روی برنج است. مقداری زعفران را داخل قوری کوچک ریخته و سپس کمی آب اضافه کنید. بعد از آبکش کردن برنج، قوری را روی برنج قرار داده و در قابلمه را ببندید. با دم آمدن برنج، زعفران نیز دم می‌شود و عطر آن برنج را معطر می‌کند.

دم کردن زعفران مانند چای

زعفران را مانند چای در قوری دم کنید. قوری را کمی گرم کرده و زعفران و آب جوش را داخل آن بریزید. قوری را روی کتری یا سماور قرار دهید تا دم بکشد. این روش سریع است و در بین کدبانوهای ایرانی رایج است.

روش قالب یخ

یکی از بهترین روش‌ها برای افزایش رنگ‌دهی زعفران استفاده از قالب یخ است. زعفران خرد شده را در استکان بریزید و یک قالب یخ روی آن قرار دهید. اجازه دهید یخ به آرامی آب شود. سپس کمی آب جوش روی آن بریزید و درب ظرف را ببندید. این کار باعث می‌شود زعفران به خوبی رنگ دهد.

روش فوری

در این روش ابتدا زعفران را در ظرف ریخته و سپس روی آن آب جوش بریزید. سپس یک تکه یخ روی آن قرار دهید تا آب شود. با این روش زعفران سریع‌تر رنگ می‌دهد و رنگ آن شفاف‌تر می‌شود.

نگهداری از زعفران

زعفران را برای مدت طولانی نمی‌توان نگهداری کرد. می‌توانید زعفران دم کرده را در فریزر منجمد کنید و هر بار قبل از استفاده از فریزر خارج کنید. همچنین توصیه می‌شود هر بار به میزان مصرف زعفران را آسیاب کنید. اگر کمی زعفران آسیاب شده اضافه آمد، آن را در ظرف دربسته نگهداری کنید.

با رعایت این نکات می‌توانید از زعفران بهترین بهره را ببرید و از عطر و طعم بی‌نظیر آن در غذاها و نوشیدنی‌های خود لذت ببرید.

نگهداری و استفاده از زعفران

زعفران نیز طول عمر مشخصی دارد و نمی‌توانید برای مدت طولانی آن را نگهداری کنید. اما می‌توانید زعفران دم کرده را در فریزر منجمد کرده و هر بار قبل از استفاده از فریزر خارج کنید. همچنین توصیه می‌شود هر بار به میزان مصرف زعفران را آسیاب کنید. اگر کمی زعفران آسیاب شده اضافه آمد، آن را در یک ظرف دربسته نگهداری کنید.

با دانستن این نکات می‌توانید نهایت استفاده را از زعفران ببرید و از عطر و طعم بی‌نظیر آن در غذاها و نوشیدنی‌های خود لذت ببرید.

 

منبع: لایفاتک

برچسب‌ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *