فهرست بستن

طرز تهیه دلمه برگ مو ویژه مجلسی

آخرین مطالب سایت
طرز تهیه دلمه برگ مو ویژه مجلسی

دلمه برگ مو، یکی از غذاهای سنتی، مجلسی و محبوب و همچنین اصیل ایرانی است که طرفداران بسیار زیادی دارد. تهیه دلمه برگ نیاز به کمی حوصله و ظرافت دارد، اما به هیچ عنوان سخت نیست. دلمه برگ مو، غذایی خوشمزه از ترکیب برنج به همراه گوشت، حبوبات و سبزیجات تهیه می شود و در برگ های درخت انگور پیچیده می شود. در این مطلب، طرز تهیه دلمه برگ را به صورت مرحله به مرحله بتوضیح خواهیم داد. تا انتها با لایفاتک همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه دلمه برگ برای 4 نفر

  • برگ مو: ۵۰۰ گرم
  • گوشت چرخ کرده: نیم کیلو
  • برنج: ۲ پیمانه
  • لپه: ۱ پیمانه
  • پیاز: ۲ عدد
  • سبزی دلمه (جعفری، شوید، تره، نعناع): ۳۰۰ گرم
  • روغن: به مقدار لازم
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه دلخواه: به مقدار لازم

طرز تهیه دلمه برگ مو

ابتدا لپه و برنج را خیس کنید. توجه داشته باشید که مدت زمان خیس کردن لپه و برنج به کیفیت و جنس لپه و برنج بستگی دارد. به‌طور معمول پیشنهاد می‌کنیم برنج را از شب قبل با مقداری نمک خیس کنید و لپه را هم حداق 24 ساعت بخیسانید. گفتنی است که در بعضی از دستور پخت‌ها اعلام شده برنج به مدت 30 دقیقه خیسانده شود و لپه به مدت 2 ساعت، اما توجه به این موضوع که زمان مناسب برای خیساندن برنج و لپه بسته به نوع آ«ها و کیفیت آنها دارد بسیار مهم و حیاتی است.

بعد از خیساندن برنج و لپه به سراغ سبزی دلمه بروید و آن را ریز خرد کنید. سبزی دلمه شالم جعفری 300 گرم، مرزه 100 گرم، تره 200 گرم، شوید 100 گرم، نعناع 100 گرم، ترخون 100 گرم و پیازچه 100 گرم می‌باشد.

اکنون نوبت به پیازها می‌رسد. در این مرحله باید پیازها را تفت دهید. حال نیم کیلوگرم گوشت چرخ کرده را به پیازها اضافه نمایید و آن را تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. در این مرحله نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه دلخواه را به گوشت اضافه نمایید و آنها را کمی تفت دهید. سپس برنج و لپه را آبکشی نمایید و به گوشت اضافه کنید بعد از نوبت به اضافه کردن سبزی دلمه می‌رسد. سبزی دلمه را به مواد اضاف نمایید و آنها را به‌خوبی با هم ترکیب کنید.

اکنون برگ مو‌ها را به خوبی شست و سپس به مدت 5 دقیقه در آب جوش بچوشانید تا کمی نرم شوند. سپس ساقه آن‌ها را از آن جدا نمایید. حال یک قاشق غذاخوری از مواد را داخل برگ موهای خود بریزید و برگ‌ها را به صورت بقچه‌ای یا لوله‌ای بپیچید.

دلمه برگ مو

 کف قابلمه را با برگ مو بپوشانید و دلمه‌ها را به صورت مرتب داخل قابلمه بچینید. 2 پیمانه آب و ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را با هم مخلوط کرده و به دلمه‌ها اضافه کنید. حالا قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و بگذارید به مدت ۲ تا ۳ ساعت بپزد تا دلمه ها پخته و سس، غلیظ شود.

برای خوش طعم‌تر شدن طعم دلمه‌ها اگر دوست داشته باشید در یک ساعت پایانی مقداری آب لیمو یا سرکه به آن اضافه نمایید.

     توجه داشته باشید که برای خوش طعم تر شدن دلمه از برگ موهای تازه استفاده نمایید. همچنین مواد داخل دلمه را زیاد چرب نکنید. همچنین برای خوش طعم‌تر شدن دلمه خود می‌توانید زعفران، گلاب و عرق نعنا نیز استفاده نمایید.

    سعی کنید از برنج ایرانی برای تهیه دلمه استفاده نمایید چراکه عطر و طعم بهتری به دلمه شما خواهد داد. برای فریز کردن دلمه توجه نمایید که ابتدا باید آنها را بپزید. سپس دلمه‌ها را در داخل ظرفی بچینید و روی آنها سس دلمه بریزید. ظرف را به طور کامل بپوشانید و در فریزر قرار دهید.

     

    منبع: لایفاتک

     

    برچسب‌ها:

    ۱ Comments

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *