فهرست بستن

معرفی ۱۰ فیلم ترسناک ایرانی که حتما باید ببینید

آخرین مطالب سایت
معرفی ۱۰ فیلم ترسناک ایرانی که حتما باید ببینید

اگر شما هم از طرفداران فیلم‌های ترسناک باشید، احتمالا به این فکر کرده‌اید که چرا در ایران فیلم ترسناک تولید نمی‌شود. شاید بهتر باشد بدانید که اگر تا این لحظه اینگونه فکر می‌کردید سخت در اشتباهید. شاید تاکنون فیلم ترسناک ایرانی ندیده باشید یا شاید اگر فیلم ترسناک ایرانی هم دیده باشید به‌نظرتان چندان فیلم جالبی نبوده است. اما اکنون در این مقاله از وب‌سایت لایفاتک قصد داریم تا به معرفی ۱۰ فیلم ترسناک ایرانی بپردازیم که حتما از دیدن آن‌ها لذت خواهید برد و با تماشای آن‌ها متوجه خاهید شد که در ایران هم توانایی ساخت فیلم‌های ترسناک باکیفیت را داریم. در ادامه با ما همراه باشید.

۱۰ فیلم ترسناک ایرانی هیجان انگیز

اصولا فیلم‌های ترسناک ایرانی محتوای تقریبا یکسانی دارند. اغلب داستان اینگونه فیلم‌ها حول محور ارواح و اجنه می‌چرخد. اصولا وبه دلایل مختلف ایرانی‌ها هیچگاه فیلمی بر پایه زامبی‌ها تهیه نمی‌کنند. احتمالا دلیل آن هم کمبود امکانات تولید هزینه‌های بالای گریم و جلوه‌های ویژه است. بر خلاف اینگونه فیلم‌ها، فیلم‌های ترسنای که برپایه ماورالطبیعه هستندبا جلوه‌های بصری و به کمک تکنیک‌های نورپردازی و فیلمبرداری راحت‌تر قابل تولید و توسعه هستند مخصوصا اگر داستانی جذاب چاشنی آن‌ها باشد.

پیش از هر چیز پیشنهاد می‌کنیم اگر به فیلم‌های ترسناک زامبی محور به‌خصوص کره‌ای علاقه دارید به این مطلب از وب‌سایت گیماتک با عنوان معرفی ۵ فیلم کره‌ای زامبی محور سری بزنید.

سریال آن‌ها


سریال آن‌ها

آن‌ها یک سریال ترسناک ایرانی است که توسط پرویز پرستویی کارگردانی شده است. این سریال همان فرمول همیشگی فیلم‌های ترسناک ایرانی یعنی حضور ارواح و اجنه را دنبال می‌کند. هر قسمت از این سریال به شرح وقایع گوناگونی می‌پردازد که در زندگی و فرهنگ ما ایرانی‌ها آشناست. قسمتی در مورد دعانویسی و رمالی، قسمتی درمورد طلسم  جادو، قسمتی درمورد سنت‌ها و باورها و خرافات مناطق مختلف و محروم کشور و غیره.

شاید باوجود تمام ابعاد همیشگی که در فیلم‌های ترسناک ایرانی کپی می‌شود بتوان گفت سریال آن‌ها یکی از ترسنا‌ک‌ترین و خوش ساخت‌ترین سریال‌ها است. ازجمله بازیگران این سریال می‌توان به محمد بحرانی، مجتبی پیرزاده، پردیس احمدیه، دیبا زاهدی، لیندا کیانی، نیما رئیسی، حسام محمودی، خسرو احمدی، علیرضا جلالی تبار، نورا هاشمی و غیره اشاره کرد.

هر قسمت از این سریال حدود ۵۰ دقیقه است و پیشنهاد می‌کنیم حتما این سریال را تماشا کنید.

خوابگاه دختران


خوابگاه دختران

همه‌ما ایرج طهماسب را با آثاری همچون کلاه‌قرمزی و فیلم‌های کمدی و کودکش می‌شناسیم. اما اینبار ایرج هماسب در قامت یک نویسنده ظاهر شده است و فیلمنامه فیلم خوابگاه دختران را به کارگردانی محمد حسین لطیفی به رشته تحریر درآورده است. دراین فیلم بازیگران فیلم‌های کمدی و با استفاده از سبک کمدی به روایت یک داستان ترسناک می‌پردازند.

داستان فیلم خوابگاه دختران روایتگر داستان چند دختر دانشجو است که به خاطر آماده نبودن خوابگاه دانشجویی مجبور می‌شوند در خانه‌ای نزدیک خرابه زندگی کنند. خرابه‌ای که به گفته‌ی اهالی آنجا، جن زده است. آن‌ها که به جن و روح باور ندارند، اما کم‌کم اتفاقاتی رخ می‌دهد که نمی‌توانند نسبت به آن بی‌تفاوت بمانند.

در اواسط داستان هم سروکله یک قاتل سریالی جن‌زده پیدا می‌شود که مدت‌هاست پلیس را به شک انداخته است.

خوابگاه دختران محصول سال ۱۳۸۳ و یکی از پر فروش‌ترین فیلم‌های تاریخ سینما در آن سال است.

شب بیست و نهم


فیلم سینمایی شب بیست و نهم

در ادامه مطلب معرفی ۱۰ فیلم ترسناک ایرانی به معرفی فیلم سینمایی شب ۲۹ ام محصول سال ۱۳۶۷ می‌پردازیم. شب بیست و نهم با بازی حسین گیل، رضا رخشانی، رضا رویگری، ژیلا شاهانی، مرجانه گلچین، حمیده خیرآبادی، حسین شهاب داستان زنی به نام محترم را روایت می‌کند که طبق سنت خانواده خود با یکی از اقوام خود به نام اسماعیل ازدواج می‌کند. والدین محترم هنگام به دنیا آمدن محترم و خاک کردن جفت او، با دیدن جنی در پشتبام خانه نگران آینده او هستند.

در تابستان ۱۳۴۲، شایعه‌ای سر زبانها می‌افتد راجع به زلزله تهران. شهر تخلیه شده است. محترم در راه بازگشت به خانه، میان خیال و واقعیت شبحی را بر بام خانه‌شان می‌بیند و دقایقی بعد در چند متری خود در آشپزخانه با شبح روبرو می‌شود که باصدای وحشتناک بسوی او حمله‌ور می‌شود و قصه با دلهره بیشتر ادامه پیدا می کند.

شب بیست و نهم بیش از آن‌که روایت داستان یک زن جن‌زده را بازگو کند، روایتگر یک چشم‌وهم‌چشمی زنانه و کینه‌توزانه است. چشم و هم چشمی‌ای که به قیمت جان یک زن دیگر تمام می‌شود. مدت زمان این فیلم ۱۱۹ دقیقه است. و دیدن آن برای طرفداران فیلم‌های ترسناک به‌شدت پیشنهاد می‌شود.

زیر سایه (Under the Shadow)


زیر سایه

فیلم زیر سایه اولین فیلم بلند بابک انوری، فیلمساز ایرانی ساکن بریتانیا است که در ژانر وحشت ساخته شده‌است. این اثر از فیلم‌های قابل توجه جشنواره سینمایی ساندنس بود که در بخش جنبی میدنایت به نمایش درآمد و توسط شبکه نتفلیکس خریداری شد. زیر سایه از مارس ۲۰۱۶، در سینماهای آمریکا به نمایش گذاشته شد. فیلم فارسی‌زبان زیر سایه محصول مشترک قطر، اردن و بریتانیا است و به عنوان نماینده بریتانیا در فیلم‌های غیر انگلیسی زبان هشتاد و نهمین دوره جایزه اسکار شرکت کرد اما میان نامزدهای نهایی قرار نگرفت. 

وقایع فیلم زیر سایه در دهه ۱۹۸۰ در اوج دوران جنگ ایران و عراق در تهران رخ می‌دهد. فیلم، ماجرای مادر جوانی به نام شیده (با بازی نرگس رشیدی) و دختر خردسال او، درسا، (با بازی آوین منشادی) است که در غیاب پدر خانواده که پزشک جبهه جنگ است، خانه‌شان مورد اصابت موشکی قرار می‌گیرد که عمل نمی‌کند و منفجر نمی‌شود. تمامی اهالی ساختمانی که شیده در آن زندگی می‌کند قصد ترک ساختمان را دارند.

درسا بعد از این واقعه دچار مشکلات شدید روحی می‌شود و شیده، پس از مشورت با همسایه‌ها به این نتیجه می‌رسد که این موشک عمل نکرده در واقع طلسم نفرین شده‌ای است که ارواح بدنهاد یا جن هایی که با باد سفر می‌کنند آن را به همراه آورده‌اند تا روح درسا را تسخیر کند.

کم‌کم اهالی ساختمان، ساختمان را یکی‌یکی تخلیه می‌کنند تا اینکه شیده در خانه تنها می‌ماند و در این لحظه است که اتفاقات ترسناکی در خانه شروع به رخ دادن می‌کند.

فیلم پارک وی


پارک وی : معرفی ۱۰ فیلم ترسناک ایرانی

فیلم پنجم از مطلب معرفی ۱۰ فیلم ترسناک ایرانی فیلم پارک وی ساخته فریدون جیرانی است. فریدون جیرانی جزو معدود کارگردانانی است که علاقه زیادی به فضای رازآلود، جنایی و معمایی و وحشت دارد. جیرانی در سال ۸۵ با خط داستانی مشابه فیلم قرمز ولی در فضای آثار فیلم‌های اسلشر به سراغ ساخت فیلم پارک وی رفت. جیرانی همانطور که در قرمز از حضور ۲ چهره جوان بهره برده بود در پارک وی هم به سراغ ۲ جوان تازه وارد یعنی نیما شاهرخ‌شاهی و رعنا آزادی‌ور رفت و پارک وی را با تعدادی از بازیگران مطرح ساخت.

پارک وی روایتگر داستان دختر و پسر جوان و پولداری است که روی پل پارک وی عاشق همدیگر می‌شوند و تصمیم می‌گیرند علیرغم مخالفت خانواده دختر با یکدیگر ازدواج کنند. بعد از ازدواج مشخص می‌شود که پسر دارای مشکلات روانی است و علاقه زیاد به همسرش بیشتر شبیه به جنون است. همین رفتار که با حمایت مادرشوهر ادامه پیدا می‌کند منجر به بروز جنایت‌هایی می‌شود که دختر را راهی بیمارستان می‌کند. پس از آنکه دختر بهبود پیدا کرد برای انتقام تصمیم می‌گیرد دوباره به خانه شوهرش بازگشته و این بار دختر با خشونت بسیار شوهر و مادرش را می‌کشد.

 از بازیگران این فیلم می‌توانیم به نیما شاهرخ‌شاهی، آناهیتا نعمتی، بیتا فرهی، محمدرضا شریفی‌نیا، نیوشا ضیغمی، مهدی احمدی، مائده طهماسبی اشاره کنیم.

خواب‌زده


سریال خواب زده

خواب زده اولین سریال سیروس مقدم در شبکه خانگی بود. داستان این سریال درباره رخنه کردن شیطان در وجود انسان بود. شیطانی که این‌بار هم سعی داشت آدم‌های خوب داستان را از مسیرشان منحرف کند. ماجرا درباره دختری به نام هما است که پس از دیدن یک خواب ترسناک از خواب بلند می‌شود و از آن به بعد چیز‌هایی را مشاهده می‌کند که تنها او قادر به دیدن آنهاست.

رها به عنوان شیطان وارد ذهن هما می‌شود و زندگی او را تغییر می‌دهد. صحنه‌هایی مثل باز شدن در اتاقی که به جهنم می‌رسد یا سکانس‌هایی که در آن‌ها شیاطین و مردگان درحال سوختن در آتش هستند از جمله مهم‌ترین سکانس‌های ترسناک سریال هستند که چندان هم باورپذیر ساخته نشده‌اند.

خواب‌ زده آغاز خوبی دارد اما شیوه ارائه درستی را ادامه نمی‌دهد. این سریال چندان دیده نشد و در کل هم سریال موفقی نبود. سریال خواب زده روات داستان را خوب شروع می‌کند اما به سرعت نحه روایت و ادامه دادن داستان را خراب می‌کند.

آل


آل

فیلم آل یکی از متفاوت‌ترین فیلم های ژانر وحشت در ایران است. این فیلم مصطفی زمانی را وارد سینمای ایران کرد. او که پیش از بازی در فیلم آل به عنوان بازیگر نقش حضرت یوسف (ع) شناخته می‌شد، اجازه بازی در فیلمی را تا پیش از به پایان رسیدن سریال نداشت. مصطفی زمانی پس از سریال یوسف با فیلم سینمایی آل به تهیه‌کنندگی مرحوم علی معلم (سردبیر ماهنامه سینمایی دنیای تصویر) و به کارگردانی بهرام بهرامیان مهمان سینماها شد.

از دیگر بازیگران فیلم آل می‌توانیم به آنا نعمتی، همایون ارشادی، هنگامه حمیدزاده، کیتوش آرزویان، سونیا کاتوزیان، لیزا عزیزیان و نارینه خاچاطوریان اشاره کنیم. فیلم داستان یک مهندس ایرانی را روایت می‌کند که طی یک سفر کاری به ارمنستان سفر کرده و همسر باردارش نیز در این سفر با او همراه شده است. آنها در این سفر با چیزهای عجیب و غریبی روبرو می‌شوند که زندگی آنها و بچه در راهشان را به خطر می‌اندازد.

فیلم ترسناک آل در مورد موجودی از جهان ماوراالطبیعه است که ریشه در فرهنگ دارد. موجودی از طایفه جن که زن باردار را می‌دزدد تا بچه او را بکشد. فیلم آل را می‌توان یک تریلر روانشناختی دانست که از تکنیک‌های جلوتر از زمانه‌ای در تاریخ اکران خود استفاده کرد و با تبلیغات پر سر و صدای خود توانست دیدگاه انبوه تماشاگران را به خود جلب کند.

شاید بتوان «آل» را یکی از بهترین نمونه بومی‌شده از ژانر وحشت بـه شمار آورد که با انتخاب صحیح لوکیشنی غیر از ایران (کشور ارمنستان) توانسته تا حد زیادی از محدودیت‌های سینمای ایران خودش را رها کند و بتواند صحنه‌های ترسناک بهتری خلق کند.

فضای خاص کشور ارمنستان و معماری آن (ساختمان‌های خاص این کشور، مجسمه‌ها و…) نیز به فضای فیلم کمک زیادی کرد. این فیلم وحشتناک ساخت ایران در بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر سیمرغ بلورین بهترین موسیقی را دریافت کرد و برای جایزه بهترین عکس پشت صحنه نیز نامزد شده بود.

خواب لیلا


خواب لیلا

خواب لیلا محصول سال ۱۳۸۶ درباره یک دختر جوان با بازی لیلا زارع است که در خانه موروثی خود به تنهایی زندگی می‌کند. او باور دارد که یک دختر ۶ ساله از دنیای دیگر او را مورد حمله قرار می‌دهد و روانشناس او با بازی پژمان بازغی به لیلا توصیه می‌کند که در جستجوی کودکی خود به دنبال راه‌حل مبارزه با این رویاها باشد. دکتر سهرابی در نهایت با لیلا وارد یک سفر تو در تو می‌شود تا بتواند مشکل لیلا را که ریشه در کودکی او دارد پیدا و حل کند. لیلا به کمک دکتر سهرابی به درون دوران کودکی‌اش می‌رود و در آن‌جا متوجه می‌شود که مورد خشونت قرار گرفته و پدر و مادرش جلوی چشمانش کشته شدند.

خواب لیلا یک اثر سرگرم‌کننده در سینمای وحشت است و یک تریلر هیجان انگیز محسوب می‌شود که ترس را به صورت لایه به لایه به مخاطب خود القا می‌کند. مواردی نظیر فوبیا و ترس مرضی و… در خواب لیلا گنجانده شده تا بار روانشناختی آن را بالا ببرد اما واقعیت اینست که نباید سویه رواشناسی فیلم را جدی گرفت.

خواب لیلا شروعی محکم دارد و داستان خود را با بازیگران قدرتمندی دارد به خوبی پیش می‌برد. فیلمنامه لیلا در نیمه دوم از تک‌و‌تاب می‌افتد و پایان‌بندی چندان جالبی هم در انتظار تماشاگرش نیست اما می‌توان گفت که افرادی چون فاطمه معتمد آریا می‌توانند فیلم را از منجلاب اشتباهاتی که در آن گیر می‌کند، رهایی ببخشند. در نهایت باید گفت خواب لیلا، فیلم خوش‌ساختی با تکنیک‌ها و جلوه‌های بصری خوب است و یک بخش مهم از سینمای وحشت را که پشتوانه روانشناختی دارد، نمایش می‌دهد.

زالاوا


فیلم زالاوا

فیلم زالاوا محصول ۱۳۹۹ و به کارگردانی ارسلان امیری است که برای مبارزه با خرافات ساخته شده اما با استفاده از همین خرافات و قصه‌های محلی، یک اثر ترسناک را خلق می‌کند.

داستان در یک روستا در دهه ۵۰ شمسی می‌گذرد و مردم این روستا که به شدت خرافاتی هستند، درگیر اتفاقاتی شدند که آنها را به شدت ترسانده است. در این بین یک استوار قصد دارد تا برابر خرافات مردم ایستادگی کند.

فیلم زالاوا نخستین فیلم سینمایی ارسلان امیری است و او با شجاعتی تحسین برانگیز موفق شده روایتی ترسناک، عاشقانه و واقع‌گرایانه از داستانی تاثیرگذار ارائه دهد. زالاوا همزمان که به جن و جن‌گیری و ترس می‌پردازد، رگه‌های قدرتمندی از نقد اجتماعی و تاریخی و بالاتر از آن انسانی را در خود نهفته دارد. بازیگرانی همچون نوید پورفرج و پوریا رحیمی سام در آن بازی می‌کنند. فیلم با نشانه‌هایی از ژانر ترس آغاز می‌شود اما به مرور این نشانه‌ها را از دست می‌دهد و بیشتر روی سوژه دیگر خود یعنی مبارزه با خرافات تمرکز می‌کند. فیلم در کوتاه‌ترین زمان ممکن از فضایی ترسناک و ناگوار وارد دنیایی از دیالوگ‌ها و واکنش‌های درام و عاشقانه می‌شود.

مومیایی


فیلم مومیایی

فیلم مومیایی که متعلق به دهه ۴۰ شمسی است و در سال ۱۳۴۵ در سینماها اکران شد، یکی از قدیمی‌ترین فیلم‌های ترسناک ایرانی است.

داستان درباره یک پرفسور باستان‌شناس اهل آلمان بود که در جریان کاوش‌های خود در شوش، به جسد یک مومیایی می‌رسد؛ البته یک مومیایی یک دست. این پرفسور با کمک همکارانش مومیایی را به خانه خود منتقل کرده و اعلام می‌کند که قصد دارد در وهله اول این مومیایی را بیشتر بررسی نماید و سپس آن را به موزه ایران تحویل دهد. ورود مومیایی به خانه پرفسور هم نگرانی دختر او یعنی مارگارت را به همراه دارد و هم باعث می‌شود که یک سری از افراد طمعکار به دنبال این مومیایی بیفتند. فیلم مومیایی در زمانی که اکران شد اثر آوانگاری بود و حمید مجتهدی، کارگردان این اثر، ریسک بزرگی در ساخت این فیلم در آن زمان کرد.

در فیلم مومیایی بازیگرانی چون آذر حکمت شعار در نقش مارگارت، کامی کسروی در نقش خسرو، رفیع حالتی در نقش پروفسور باستان شناس، اکبر خواجوی، ازهدی، علی آزاد در نقش عبدالله و داریوش اسدزاده در نقش هارون به ایفای نقش و بازیگری پرداخته‌اند. مدت زمان فیلم مومیایی ۸۹ دقیقه است.

 

منبع: لایفاتک

برچسب‌ها:

بیشتر بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *