زرشک پلو یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که در مهمانیها و مراسمات مختلف طبخ میشود و مورد استفاده قرار میگیرد. مواد اصلی این غذا برنج، زرشک و مرغ میباشد. همچنین این غذا را با گوشت قرمز نیز گاهاً طبخ میکنند در این مطلب از لایفاتک قصد داریم طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ویژه را به شما آموزش دهیم با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه زرشک پلو ویژه
مواد لازم جهت طبخ زرشک پلو ویژه خانگی برای دونفر به شرح زیر است:
- برنج دو و نیم پیمانه ( میتوانید به میل خود کم و زیاد کنید)
- دو عدد ران مرغ کامل (ران و بالا ران) یا دو عدد سینه مرغ درشت
- زرشک به میزان دلخواه
- هویج یک عدد درشت
- پیاز یک عدد متوسط
- نصف یک فلفل دلمهای متوسط
- رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری
- نمک فلفل زردچوبه به میزان لازم
- روغن و کره
- زعفران دم کرده به میزان لازم
- شکر
- نان لواش
شما میتوانید مواد بالا را به میزان دلخواه و متناسب با ذاعقه خود کم یا زیاد کنید.
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ویژه خانگی
ابتدا یک ظرف بزرگ مانند یک ماهیتابه بزرگ درب دار را آماده کنید. مقداری کمی روغن کف ماهیتابه بریزید و آن را روی شعله متوسط با دمای کم قرار دهید تا کمی داغ شود. توجه داشته باشید زیر شعله باید خیلی کم باشد. سپس به داخل ماهیتابه و روغن داغ خود زردچوبه اضافه نمایید و کمی آن را تفت دهید. حال مرغهای خود را در ماهیتابه داغ قرار دهید. سپس پیاز خود را به اندازهها کوچک به صورت خلالهای بسیار نازک خرد کنید و به روی مرغها بریزید به گونهای که تمامی سطح مرغها را بپوشاند. رب خود را در داخل قسمت روغنی ماهی تاب ریخته وبهحال خود رها کنید.
هویج را پوست کنده و در ابعاد درشت خرد کنید و با فلفل دلمهای که به صورت حلقهای خورد کردهاید به داخل ظرف اضافه کنید. اکنون مقداری نمک به مواد اضافه کنید. این کار باعث میشود تا مرغها در روند پخت خود له نشوند.
درب ماهیتاب را کاملاً کیپ بگذارید و شعله گاز را چک کنید. همانطور که گفتم شعله گاز به هیچ عنوان نباید زیاد گردد و در کمترین حالت خود باشد. بعد از گذشت نیم ساعت تا 45 دقیقه مواد درون ماهیتابه شروع به آب انداختن خواهند کرد. در این مرحله بدون اینکه به مرغها آسیب بزنید رب و سایر مواد را کمی با هم مخلوط کنید و مجدداً درب قابلمه را بهصورت کاملاً کیپ بگذارید.
حال برنج خود را به خوبی شسته و آن را در درون قابلمهای که آب جوش در حال قل خوردن است بریزید. کمی نمک و روغن به آن بیفزایید. میتوانید مقدار کمی نیز آب لیمو برای سفید شدن برنج به آن اضافه کنید.
زعفران را دم کنید. وقتی برنج کمی نرم شد اما مغز آن به اندازه کافی سفت بود( اصطلاحاً برنج زنده بود) برنج را آبکش کنید. کف قابلمه برنج کمی روغن و یک ته استکان آب بریزید و آن را روی شعله قرار دهید. حالا یک تکه نان لواش کف قابلمه بگذارید تا در پایان یک ته دیگ خوشمزه داشته باشید. برنج را داخل قابلمه بریزید و مقدار کمی روی آن کره بگذارید تا آب شود. سپس درب آن را کملاً کیپ بگذارید. بهتر است از دم کنی هم استفاده کنید. زیر برنج را کم کنید و حداقل یک ساعت و نیم برنج را روی حرارت کم قرار دهید تا دم بکشد.
در همین حین حواستان به میزان آب مرغها باشد. اگر احساس میکنید آب مرغ کم شده مقدار کمی آب جوش به آن بیفزایید. مرغ زرشک پلو نباید خیلی زیاد آب داشته باشد.
بعد از گذشت یک ساعت دیگر مقداری از زعفران را به مرغ در حال پخت اضافه کنید. همچنین مقداری از زعفران را به همراه کره به برنج بیفزایید. توجه داشته باشید که نمک مرغ را در یک ربع پایانی پخت تنظیم کرده و مقداری فلفل نیز به آن بیفزایید.
حال در یک قابلمه دیگر مقداری کره ریخته و زرشک شسته شده را اضافه کنید. مقدار کمی شکر و زعفران دم کرده به آن بیفزایید. حدود 30 ثانیه الی یک دقیقه بسته به میزان حرارت و حجم زرشک تفت دادن کافی است.
اکنون زمان سرو غذا رسیده است. برنج و مرغ خود را کنترل کنید که کاملاً پخته باشند.
برنج را در ظرفی بکشید و مقداری زرشک به آن اضافه کنید. حال مرغ را به همراه مقداری از آب و در صورت علاقه مقداری از سبزیجات پخته شده سرو کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
منبع: لایفاتک