فهرست بستن

بیوگرافی کامل شادمهر عقیلی + بهترین آهنگ‌ها و آلبوم‌ها

آخرین مطالب سایت
بیوگرافی کامل شادمهر عقیلی + بهترین آهنگ‌ها و آلبوم‌ها

شادمهر عقیلی متولد ۷ بهمن ماه ۱۳۵۱ است. شادمهر کار خود را با انتشار چند آلبوم و همکاری با صدا و سیما در ایران آغاز کرد و بعد از گذشت چند سال از ایران مهاجرت کرد. شادمهر ابتدا به کانادا و سپس به ایالات متحدهٔ آمریکا،رفت، و در آنجا به فعالیت‌های خود را ادامه داد. در ادامه برای معرفی بهترین آثار شادمهر و بیوگرافی کامل این هنرمند با لایفاتک همراه باشید.

بیوگرافی شادمهر عقیلی

بیوگرافی شادمهر عقیلی

شادمهر عقیلی دانش آموخته موسیقی از هنرستان است و فعالیت هنری خود را از کودکی آغاز کرده است. آنطور که خودش در مصاحبه‌ای گفته، با ساز زدن برادرش به موسیقی علاقمند شده و فعالیت موسیقایی خود را در سن ۱۶ سالگی با نواختن پیانو آغاز کرده است.  و بعد از آن در هنرستان به نواختن ترومپت مشغول شده.شادمهر ویلن را به عنوان ساز تخصصی خود انتخاب کرد و نواختن بیس را ازطریق یوتیوب آموزش دیده است.

براساس آنچه که در مصاحبه‌های شادمهر عقیلی به دست آمده به نظر می‌رسد او هوش موسیقیایی فوق‌العاده‌ای دارد. اما ظاهرا ازط حافظه خوبی برخوردار نیست. مشکل حافظه شادمهر در بسایری از کنسرت‌هایش کار دست این هنرمند داده است.

شادمهر عقیطی در سکانسی از فیلم شب برهنه

شادمهر متولد بهمن ماه 1351 در تهران است. َادمهر عموما به عنوان خواننده و آهنگساز شهرت دارد اما در دو فیلم سینمایی با نام‌های پرپرواز و شب برهنه به ایفای نقش پرداخته است.

شادمهر خودش چندان از بازیگری خودش رضایت ندارد. او در مصاحبه‌ای با یکی از شبکه‌های ماهواره‌ای گفت: زمانی که موسیقی کار می‌کنی چیزی را خلق می‌کنی اما در بازیگری فقط آن کاری را که گفته می‌شود انجام می‌دهی. من این را اضلا دوست ندارم.

تصاویر شادمهر عقیلی

شادمهر در صدا و سیما

شادمهر از ۱۳۷۴ وارد واحد موسیقی صدا و سیما شد ولی کارهایش برای کسب مجوز با مشکل روبرو شدند. به‌ عنوان اولین کار «معبود» و سپس «فصل آشنایی» را اجرا کرد و بعد از آن آلبوم بهار من اولین کاست او بود. 

آلبوم بهار من، آلبوم بدون کلامی شامل ترانه‌های قدیمی مانند «گل گندم» و «بهار من»، «جان مریم» و… بود که شادمهر تنظیم و نوازندگی پیانو، گیتار و ویولن را در آن به عهده داشت. او در آلبومی به نام «فصل آشنایی» که کارهای دیگر خوانندگان پاپ آن روزگاران در ایران، هم در آن جای داشت سه آهنگ به نام‌های «باغ زندگی» به همراهی علیرضا عصار «معبود» و «فصل آشنایی» را ارائه کرد.

بعد از آن در آلبومی به نام «نازنین» باز هم به همراهی دیگر خوانندگان، دو آهنگ «قفس» و «تا بی‌نهایت شب» را عرضه کرد.

آلبوم مسافر شادمهر عقیلی

آلبوم دوم شادمهر که در واقع اولین آلبوم با کلام اوست با نام مسافر در سال ۱۳۷۷ با همراهی بهروز صفاریان به بازار آمد که با استقبال بسیار زیادی روبرو شد. این آلبوم یکی از پر فروش‌ترین آلبوم‌های بعد از انقلاب بود که در دهه ۷۰ عرضه شد.

آلبوم بعدی شادمهر دهاتی نام داشت که توسط شرکت فرهنگی هنری «فارس نوا» منتشر شد. شرکت پخش‌کننده آلبوم دهاتی برای گرفتن مجوز با موانعی از سوی وزارت ارشاد روبرو شد. به‌ طوری‌ که شادمهر بارها مجبور شد ترانه‌های این کار را بازخوانی و اصلاح کند. این آلبوم موفق شد تحولی بزرگ در موسیقی پاپ ایران بعداز انقلاب ۱۳۵۷ ایجاد کند. گفته می‌شود آلبوم دهاتی پر فروش‌ترین آلبوم تاریخ موسیقی پاپ ایران، بعد از انقلاب ۱۳۵۷ است.

آلبوم دهاتی از شادمهر عقیلی

در دی ماه ۱۳۹۲ این آلبوم بعداز ۱۴ سال به وسیله شرکت ایران‌گام با طرح جلدی جدید بازنشر شد که باز نشر این آلبوم حواشی بسیاری را به وجود آورد. در آن زمان روزنامه کیهان و خبرگزاری فارس با مقالاتی تند به بازنشر این آلبوم اعتراض کردند. گفتنی است که در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۳ و در پانزدهمین سال روز انتشار آلبوم دهاتی، صفحه رسمی شادمهر عقیلی در فیسبوک تیراژ این آلبوم را حدود ۱۰ میلیون نسخه اعلام کرده بود و از آن به عنوان پر فروش‌ترین آلبوم تاریخ موسیقی پاپ ایران در بعد از انقلاب ۱۳۵۷ نام برد.

آلبوم مشق سکوت یک آلبوم موسیقی بی‌کلام است که در سال 1378 منتشر شد. در واقع این آلبوم نسخه بدون کلام آهنگ‌های آلبوم مسافر به همراه آهنگ بدون کلام قطعه «عطر و شبنم» و «غم تنهایی» از تک‌آهنگ‌های منتشر شدهٔ شادمهر بود.

آلبوم بی کلام بعدی شادمهر نغمه‌های شرقی نام داشت، که درسال ۱۳۷۸ منتشر شد. این آلبوم در حقیقت بازسازی و تنظیم مجدد تعدادی از معروف‌ترین آهنگ‌های فریدون فروغی و گوگوش به صورت بی کلام است. همچنین تراک شماره ۵ این آلبوم از ساخته‌های پرویز مقصدی برای احمد رضا نبی زاده می‌باشد که ورژنی تمرینی از این قطعه با صدای داریوش اقبالی هم منتشر شده‌ است.

فیلم پرپرواز

آلبوم بعدی شادمهر که بسیار هم معروف شد و به قل معروف گل کرد پر پرواز نام داشت. آلبومی با آهنگ‌سازی شادمهر عقیلی و محمدرضا چراغعلی و ترانه‌سرایی نیلوفر لای‌پور که در اصل موسیقی متن فیلم سینمایی پر پرواز است. موسیقی متن این فیلم به همراه دو قطعه از سه قطعهٔ با کلام آن را محمد رضا چراغعلی ساخت. اما معروف‌ترین آهنگ این فیلم یعنی قطعه علامت سؤال (یه پنجره با یه قفس…) که خیلی‌ها به اشتباه فکر می‌کنند همان تراک «پر پرواز» است را خودِ شادمهر عقیلی ساخته و تنظیم کرده‌ است.

شادمهر بعد از مهاجرت

شادمهر عقیلی بعد از مهاجرت

شادمهر عقیلی در سال ۱۳۸۰ پیش از اکران فیلم شب برهنه به کانادا مهاجرت کرد. شادمهر در مصاحبه علت اصلی مهاجرتش را ممنوع‌المکاری بیان کرده است. اما در بسیاری از مصاحبه‌ها همکاران او گفتند که شادمهر از اول قصد رفتن داشت و آدم ماندن در ایران نبود. خوده شادمهر می‌گوید در آن زمان کار کردن برایم خیلی سخت شده بود و حتی نمی‌گذاشتند اسم من به عنوان نوازنده بر روی کاور آلبوم‌ها قرار بگیرد.

شادمهر در کانادا با کمپانی “نوا مدیا” قرارداد امضاء کرد. هنوز چند وقتی تا انتشار اولین آلبوم او در خارج از کشور باقی‌مانده بود که ناگهان این آلبوم با کیفیت پایین در بازار ایران منتشر شد. بعضی از آهنگ‌هایی که او اصلاً قصد انتشار آن‌ها را نداشت در این آلبوم منتشر شده بودند. بعد از یک ماه از این ماجرا آلبوم او به‌طور رسمی و با نام خیالی نیست پخش شد.

بعد از انتشار آلبوم خیالی نیست و به دلیل وجود نداشتن سه آهنگ: باور، می‌خوام برم، فال قهوه در آلبومی که یک ماه قبل در ایران پخش شده بود بار دیگر آلبوم او این بار با این سه آهنگ جدید و با نام فال قهوه در ایران فروش می‌رفت.

شاهکار بینش پژوه شاعر قطعه خیالی نیست چندان از انتشار این آهنگ در خارج کشور خشنود نبود و ظاهرا کدورتی بین او و شادمهر به همین دلیل نیز پیش آمده بود.

دومین آلبوم رسمی شادمهر عقیلی بعد از مهاجرتش از ایران، آلبوم آدم‌فروش نام داشت که در اسفند سال ۱۳۸۲ از سوی کمپانی نوا مدیا منتشر شد. قطعه کل کل در این آلبوم توسط فرزاد حسنی نوشته شده بود.

تمامی آهنگسازی‌ها و تنظیم‌های این آلبوم را به جز آهنگ «دل دیوونه» که کاوری از یک آهنگ یونانی است توسط خوده شادمهر انجام شده بود. آلبوم آدم فروش نسبت به آلبوم خیالی نیست کمتر مورد توجه قرار گرفت و کیفیت آثار موجود در آلبوم خیالی نیست بسیار بالاتر بود. همین موضوع نیز انتظارات را از شادمهر بیشتر کرده بود.

سومین آلبوم شادمهر در خارج از کشور پاپ کورن نام داشت که در فروردین ۱۳۸۵ منتشر شد. نام آلبوم “پاپ کرن” در ابتدا “تلافی” بود ولی درست چند ماه پیش از انتشار این آلبوم مجموعه‌ای از آهنگ‌های قدیمی که او در ایران خوانده بود تحت عنوان آلبوم «تلافی» در بازار پخش شد. این آهنگ‌ها عبارت بود از: تلافی، اشک بی کسی، قید موندن رو بزن، شب برهنه، وقتی تو رو شناختم و دو ریمیکس از آهنگ ستاره. شادمهر از پخش آلبوم منصرف شد و شروع به ساخت آلبومی جدید به نام پاپ کورن با آهنگ‌هایی جدید کرد.

آلبوم تقدیر

آلبوم تقدیر در سال ۱۳۸۸ منتشر شد. هفت تک‌آهنگ شادمهر با نام‌های “یه کاری کن”، “سبب”، “مشکوک”، “رسیدی”، “بغض”، «بیا» و”تن تو” تحت عنوان آلبوم غیر رسمی با نام “سبب” در ایران منتشر شد که بعدها چهار آهنگ “سبب”، “رسیدی”، “مشکوک” و “یه کاری کن” همراه با چهار آهنگ “خیال”، “شیلا”، “ترس” و “تقدیر” به‌ صورت رسمی در آلبوم “تقدیر” منتشر شدند. آهنگ تقدیر در یک نظرسنجی در رتبهٔ بیستم ماندگارترین ترانه‌های تاریخ موسیقی ایران قرار گرفت.

خوده شادمهر آهنگ تقدیر را بهترین کارش در تمام سال‌های فعالیتش می‌داند.

آلبوم طرفدار  در تاریخ ۱ مرداد ۱۳۹۱ عرضه شد. آهنگ “حالم عوض میشه” به عنوان بهترین آهنگ سال ۹۰ انتخاب شد. آهنگ انتخاب نیز براساس تمام نظرسنجی‌های انجام شده در فیسبوک و نظر سنجی شبکه‌های ماهواره‌ای به عنوان بهترین آهنگ سال ۹۱ انتخاب شد.

آلبوم تجربه کن دوازدهمین آلبوم رسمی از شادمهر است که در تاریخ ۲۰ آذر ۱۳۹۵ منتشر شد. آلبوم تجربه کن به عنوان بهترین آلبوم سال ۱۳۹۵ انتخاب شده است.

آلبوم تصویر از شادمهر عقیلی سیزدهمین آلبوم رسمی او است که در تاریخ ۱ اسفند ۱۳۹۶ منتشر شد. این آلبوم آخرین البوم رسمی شادمهر عقیلی تا به این لحظه می‌باشد.

بیوگرافی شادمهر عقیلی

تمامی آلبوم‌های شادمهر عقیلی در یک نگاه

  • ۱۳۷۴ رگ خواب – آلبوم رسمی
  • 1374 شام غریبان – آلبوم غیر رسمی – شام غریبان، مجموعه‌ای بسیار قدیمی و با کیفیت خیلی پایین است که ظاهراً از کارهای تمرینی شادمهر در اوایل دهۀ هفتاد می‌باشد.
    • ۱۳۷۶ بهار من – آلبوم رسمی
    • ۱۳۷۷ مسافر – آلبوم رسمی
    • ۱۳۷۸ دهاتی – آلبوم رسمی
    • 1378 فریبا – آلبوم غیر رسمی – فریبا آلبوم غیر رسمی و زیرزمینی بود.
    • ۱۳۷۸ مشق سکوت – آلبوم رسمی
    • ۱۳۷۸ نغمه‌های شرقی – آلبوم رسمی 
    • ۱۳۷۹ پر پرواز – آلبوم رسمی
    • 1379 آدم و حوا – آلبوم غیر رسمی – این آلبوم نیز بدون رضایت شادمهر پخش شد و ماکتی از کارهایی بود که او قصد داشت در آینده منتشر کند.  از بین ترانه‌های موجود در این آلبوم، تنها ترانۀ “می‌خوام برم” بود که پس از بازسازی به‌طور رسمی در آلبوم خیالی نیست قرار گرفت.
    • 1380 تلافی – آلبوم غیر رسمی – آلبوم تلافی شامل تعدادی از ترانه‌های قدیمی شادمهر بود که به گفتهٔ شادمهر، خودش نیز آن‌ها را نداشت.
      • ۱۳۸۱ خیالی نیست – آلبوم رسمی
      • 1382 دوری و پشیمانی – آلبوم غیر رسمی – آلبوم دوری و پشیمانی در حقیقت مجموعه ترانه‌هایی بود که شادمهر به صورت ماکت و اتود برای عرشیا ساخته بود و توسط عرشیا بدون رضایت شادمهر منتشر شد.
        • ۱۳۸۲ آدم‌فروش – آلبوم رسمی
        • ۱۳۸۵ پاپ کورن – آلبوم رسمی
        • 1386 سبب – آلبوم غیر رسمی – مجموعه ای گردآوری شده از تک‌ آهنگ‌های شادمهر بعد از آلبوم پاپ کورن، با عنوان آلبوم سبب در آی‌تیونز منتشر شده بود که در نهایت، اکثریت ترانه‌های این آلبوم به‌صورت رسمی در آلبوم تقدیر قرار گرفتند.
        • 1388 آنتیک – آلبوم غیر رسمی – مجموعه ترانه‌هایی که شادمهر در آلبوم‌های گروهی به همراه خوانندگان دیگر منتشر کرده بود (فصل آشنایی و…) تحت عنوان آلبومی غیررسمی به نام آنتیک در فضای مجازی پخش و باز نشر شد.
        • ۱۳۸۸ تقدیر – آلبوم رسمی
        • ۱۳۹۱ طرفدار – آلبوم رسمی
        • ۱۳۹۵ تجربه کن – آلبوم رسمی
        • ۱۳۹۶ تصویر – آلبوم رسمی

        شادمهر آثار بسیار دیگری نیز به عنوان تک آهنگ منتشر کرده است که بسیاری از آن‌ها مورد توجه قرار گرفته‌اند.

        شادمهر عقیلی

        امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد و آثار مطالب مجله سرگرمی لایفاتک را دنبال بفرمایید.

         

        منبع: لایفاتک

         

        0 0 رای ها
        امتیازدهی به مقاله
        اشتراک در
        اطلاع از
        guest

        0 نظرات
        قدیمی‌ترین
        تازه‌ترین بیشترین رأی
        بازخورد (Feedback) های اینلاین
        مشاهده همه دیدگاه ها
        0
        افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x