فهرست بستن

سنجد و خواص ویژه آن

اغلب ما ایرانی‌ها سنجد را به‌خاطر حضورش در سفره هفت سین می‌شناسیم. درحالی که این میوه خواص بسیاری دارد. در ادامه با لایفاتک همراه باشید.

سنجد بومی آسیای غربی و مرکزی، افغانستان، از جنوب روسیه و قزاقستان تا ترکیه و ایران می‌باشد. درحال‌حاضر به‌طور گسترده‌ای در آمریکای شمالی نیز به عنوان گونه معرفی شده تثبیت شده‌ است. سنجد یکی از موارد هفت‌گانه در سفره هفت‌سین است.فواید و خواص سنجد

 


فواید و خواص سنجد

چند مطالعه بالینی انجام شده بر روی اثرات ضد درد و التهاب عصاره میوه سنجد در استئوآرتریت، نشان دهندهٔ تأثیرات قابل مقایسه این عصاره با استامینوفن یا ایبوبروفن بوده‌اند. سنجد برای تحکیم استخوان‌ها بسیار مفید است. می‌توان آرد سنجد را با شیر گاو، گوسفند و یا با شیر نارگیل مخلوط و استفاده نمود. همچنین سنجد دارای فیبر فراوان است که می‌تواند به کاهش اشتها و احساس سیری نیز کمک بسیار کند.

خواص سنجد برای پوست و مو

یکی از مهم‌ترین خواص سنجد برای پوست است. سنجد دارای ویتامین C و انواع آنتی اکسیدان‌های قوی است و با افزایش تولید کلاژن به سلامت پوست و برطرف شدن چین و چروک کمک فراوانی می‌کند.
سنجد به دلیل ویتامین C و آنتی اکسیدان‌های قوی که دارد به افزایش تولید کلاژن پوست کمک بسیار زیادی می‌کند. سنجد به دلیل ویتامین C و آنتی اکسیدان‌های قوی که دارد به افزایش تولید کلاژن پوست کمک کرده و باعث ترمیم پوست می‌شود.
خوردن سنجد برای درمان عفونت ها لازم است. یکی از خاصیت های مهم سنجد برای پوست، کمک به رفع چین و چروک های پوست است.  علاوه بر این مصرف سنجد باعث می‌شود که رادیکال‌های آزاد مخرب که عامل اصلی چین و چروک پوست هستند کنترل شوند. برای گرفتن بهترین نتیجه برای جوان سازی پوست توصیه می‌گردد که از میوه سنجد به صورت موضعی استفاده کنید.

استفاده از روغن سنجد نیز برای افزایش ضخامت پوست بسیار موثر است و همچنین برای درمان بریدگی‌ها می‌توانید از روغن سنجد استفاده کنید.

پودر سنجد غنی از فسفر و کلسیم می‌باشد. این دو ماده می‌توانند موجب تقویت فولیکول‌های مو شوند و از این طریق از ریزش مو‌ها جلوگیری کنند. از دیگر فواید پودر سنجد این‌ است که می‌توانید آن را به صورت ماسک روی مو‌های خود قرار داده و بعد از گذشت ۱۵ دقیقه آن را شسته و آب‌کشی کنید. نتیجه این‌کار برای شما داشتن مو‌هایی درخشان خواهد بود.

خواص سنجد


کمک به لاغری

سنجد دارای فیبر بسیار زیادی است. بنابراین مصرف آن باعث افزایش احساس سیری به مدت طولانی مدت می‌شود و با جلوگیری از پرخوری می‌تواند برای کاهش وزن بسیار مفید و اثرگذار باشد. اگر از یک رژیم لاغری پیروی می‌کنید، حتما مصرف سنجد را در برنامه غذایی خود بگنجانید تا از خواص بی‌نظیر آن بهره‌مند شوید.

سنجد و کبد چرب

سنجد دارای خواص ضد التهابی است و یک دیورتیک طبیعی محسوب می‌شود. مصرف آن می‌تواند به پاکسازی کبد کمک کرده و برای درمان کبد چرب نیز مفید باشد. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم اگر از کبد چرب رنج می‌برید حتما از سنجد استفاده نمایید.

رابطه تقویت حافظه و ضد استرس

تحقیقات نشان داده‌ است که عصاره اتانولی دانه سنجد خاصیت شل کنندگی بافت عضلانی دارد و به عنوان یک دارو برای تسکین تنش و استرس و آرامش عضلات می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

بیماری آلزایمر با اختلال در عملکردهای شناختی و حافظه مشخص می‌شود که معمولاً به دلیل کاهش فعالیت سیستم کولینرژیک ایجاد می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف سنجد با افزایش یادگیری فضایی و حافظه، به دلیل وجود ترکیب اسکوپولامین در آن مرتبط است و مصرف مداوم آن به تقویت حافظه کمک به‌سزایی می‌کند.

تقویت معده

سنجد برای دستگاه گوارش بسیار مفید است. پودر سنجد یا سویق، معده را تقویت و مکانیسم صفرا را مهار می‌کند و از این طریق موجب جلوگیری از تهوع و استفراغ می‌شود.
سنجد قادر است تا سموم معده و روده را دفع کند. این میوه و ماده خوراکی حاوی کارتینوئید‌ها و پلی‌فنول‌ها است که این مواد برای درمان زخم معده بسیار مفید و موثر هستند. همانطور که قبل‌تر گفته شد، پودر سنجد حاوی فیبر بسیار بالایی است و می‌تواند باعث کم اشتهایی و کاهش گرسنگی شود. بنابراین برای افرادی که مشکلات گوارشی دارند مفید است.

کلام آخر

سنجد فواید بسیاری دارد و باعث تقویت سیستم ایمنی به‌خصوص در کودکان می‌شود. همچنین این ماده غذایی سرشار از کلسیم و بسیار مفید برای پوکی استخوان است. اما باید توجه داشت که نباید در مصرف آن زیادروی کرد.

مصرف بیش از اندازه پودر سنجد، در برخی افراد که از بیماری‌های خاص رنج می‌برند باعث ایجاد مشکلاتی خواهد شد. برای مثال مصرف پودر سنجد برای افرادی که مبتلا به یبوست هستند ضرر دارد. همچنین در برخی موارد ممکن است در افراد ایجاد حساسیت و آلرژی کند.

همچنین مصرف سنجد برای افرادی که سرد مزاج هستند بسیار مضر است و می‌تواند موجب ضعف اعصاب آن‌ها شود.

 

منبع: لایفاتک

مطالب مرتبط

۱ Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *