فهرست بستن

افطاری چه چیزهایی بخوریم

افطاری چه چیزهایی بخوریم

توجه داشته باشید که انتخاب غذای منناسب و نمقوی برای وعده افطار بسیار مهم است. چراکه بعد از یک روز کامل گرسنگی و روزه داری باید غذایی به بدن برسد که ارزش بالایی داشته باشد. هر یک از غذاهایی که برای افطاری انتخاب می‌شوند نه تنها می‌بایست از لحاظ تغذیه‌ای حاوی مواد مغذی مورد نیاز برای بازسازی بدن بعداز روزه‌داری باشند، بلکه با طعم‌ها و رایحه‌های خاص خود، افطار را به یک تجربه شگفت‌انگیز و لذت‌بخش تبدیل می‌کنند. بنابراین اگر می‌خواهید بهترین غذاها را برای ماه رمضان خود انتخاب کنید، با لایفاتک همراه باشید.

افطاری چه چیزهایی بخوریم

نان و پنیر و سبزی

افطار در ماه مبارک رمضان، زمانی است که مسلمانان بعداز روزه‌داری از طلوع آفتاب تا غروب، با شکوه و میل به غذا خوردن و آرامش سر سفره افطار می‌نشینند. یکی از غذاهایی که در این ماه مورد توجه قرار می‌گیرد، لقمه نان و پنیر و سبزی است. برای تهیه این غذا، نان لواش را با پنیر خامه‌ای، پنیر سفید و سبزی‌های خرد شده مانند اسفناج و گردو مخلوط می‌کنند و سپس این مخلوط را روی نان قرار می‌دهند و نان را رول می‌کنند که اصطلاحا به آن رولت می‌گویند. سپس این رولت را در یخچال خنک می‌کنند تا بهتر بچسبد و بعد از مدتی آن را برش می‌زنند. این غذا علاوه بر اینکه خوشمزه است، انرژی لازم برای فعالیت‌های بعد از افطار را نیز فراهم می‌کند.

سوپ ورمیشل

سوپ ورمیشل یا سوپ رشته فرنگی، یک گزینه عالی برای افطار در ماه رمضان است که با مواد ساده و مغذی تهیه می‌شود. برای تهیه این سوپ، ابتدا سینه مرغ را با کمی زردچوبه و نمک بپزید و سپس آن را خرد یا ریش ریش کنید. سپس پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود، سپس به آن زردچوبه، فلفل سیاه، رب گوجه‌فرنگی و مرغ ریش شده را اضافه کرده و تفت دهید. سپس آب جوش را در قابلمه بریزید و زیر آن را کم کنید. آنگاه گوجه‌فرنگی، هویج و سیب‌زمینی را به آن اضافه کرده و بپزید. بعد از ۲۰ دقیقه، رشته‌های ورمیشل را اضافه کرده و مواد را مخلوط کنید تا رشته‌ها به هم نچسبند و سوپ آماده شود.

سوتی پلو اردبیلی

برای تهیه سوتی پلو برای افطار ماه رمضان، ابتدا برنج را برای یک تا 2 ساعت با آب و نمک بخیسانید و سپس آن را بشوید. بعد از آبکشی، برنج را همراه با شیر، آب، زردچوبه، زعفران و نصف کره در یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا بپزد. حتماً در قابلمه را نبندید تا شیر سر نرود. وقتی برنج به‌طور کامل جذب مایه شود، می‌توانید در قابلمه را بگذارید تا برنج حدود ۲۰ دقیقه دم بکشد. در همین حین، کشمش، خرما و گردو خردشده را در کره تفت دهید تا آماده شود. بعداز پخت سوتی پلو، آن را در ظرف سرو بریزید و با کشمش، خرما و گردو تفت‌ داده شده تزیین کنید. این غذای خوشمزه و شیرین معمولاً همراه با ماهی دودی یا تن ماهی سرو می‌شود و به‌عنوان یکی از غذاهای محلی اردبیل در افطار مورد استقبال قرار می‌گیرد.

عدس پلو

برای تهیه عدس پلو برای افطار ماه رمضان، ابتدا برنج را از 3 الی 4 ساعت قبل با آب و نمک بخیسانید و سپس آن را آبکشی کنید. می‌توانید عدس را هم در همین مرحله خیس کرده و بپزید. پیاز را خرد کنید و بعد در روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود. سپس گوشت چرخ‌کرده را به آن اضافه کنید و با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه بپزید. در مرحله بعد، در قابلمه کفی روغن بریزید و ته دیگ نان یا سیب‌زمینی بگذارید. سپس برنج، دارچین و عدس پخته را به ترتیب بریزید و با مایه گوشتی مخلوط کنید. می‌توانید گوشت را هم لایه لایه روی برنج بچینید. سپس قابلمه را بگذارید بر روی حرارت متوسط تا بخار کند. سپس شعله را کم کنید تا دم بکشد. در انتها، کشمش را در کره تفت داده و با آن عدس پلو را تزیین و سرو نمایید.

 

تاس کباب

تاس کباب نیز یکی دیگر از غذاهای محبوب در افطار ماه رمضان است که با استفاده از مواد ساده و ارزان قیمت تهیه می‌شود. ابتدا پیاز را رنده کرده و در روغن تفت دهید، سپس به آن رب گوجه، نمک و زردچوبه اضافه کرده و تفت دهید تا خامی آن‌ها از بین برود. سپس دو پیمانه آب را به آن اضافه کرده و صبر کنید تا به جوش آید. در قابلمه، گوشت خورشتی را به همراه سیب‌زمینی و هویج حلقه‌ شده قرار داده و سس آماده را روی آن بریزید. و سپس در قابلمه را بسته و بر روی حرارت ملایم قرار دهید. پس از نیم ساعت، لوبیا سبز و آلو را اضافه کرده و در صورت لزوم آب جوش اضافه نمایید. در ۱۰ دقیقه آخر می‌توانید آب‌لیمو را به تاس کباب اضافه کنید تا طعم بیشتری به آن ببخشید. طبق این روش ساده، تاس کبابی خوشمزه و مغذی برای افطار خود و عزیزانتان آماده کنید.

 

منبع: لایفاتک

مطالب مرتبط

۱ Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *