خورشت قیمه از غذاهای لذیذ ایرانی بهحساب میآید که در مراسمات مختلف و عزادای و به صورت نزری تیهی و توزیع میشود. این خورشت لذیذ ریشه عربی دارد و در میان ایرانیها و عراقیها غذایی پرطرفدار محسوب میشود. مواد اصلی برای پخت این خورشت لذیذ شامل از رب گوجه فرنگی و پیاز سرخ شده، لپه، گوشت قرمز، سیب زمینی سرخ شده به همراه لیموی عمانی است. در ادامه این مطلب از لایفاتک طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی درخانه در کمترین زمان خواهیم گفت، با ما همراه باشید.
خواستگاه خورشت قیمه
قدمت این خورشت قیمه به درستی مشخص نیست. شاردن که در دوره صفوی به ایران سفر کرده بود از این خورش نام برده است. ازسویی نادر میرزا قاجار آن را شاهنشاه خورش و مربوط به دوره ساسانی دانسته است.
این خورشت لذیذ و دوست داشتنی در انواع مختلفی از جمله قیمه نثار، قیمه بادمجان، قیمه مرغ، قیمه علاچی و…طبخ میشود. اما اصل آن به دو صورا قیمه سیب زمینی و قیمه بادمجان طبخ میشود.
مواد لازم جهت تهیه خورشت قیمه
- گوشت خورشتی
- لپه
- پیاز
- سیب زمینی
- رب
- لیمو عمانی
- زردچوبه
- روغن
- نمک و فلفل
- زعفران
- دارچین و هل
طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی درخانه
برای تهیه خورش قیمه مجلسی در خانه برای 4 نفر ابتدا لپه 150 گرم را به مدت چند ساعت در یک کاسه بخیسانید تا علاوه بر اینکه نفخ آن گرفته شود ، با سرعت بیشتری نیز بپزد. توصیه میکنم که هر زمانی قصد دارید قیمه طبخ کنید از شب قبل لپه را بخیسانید. در صورت امکان چند بار آب داخل کاسه را تعویض کنید تا به طور کامل نفخ لپهها گرفته شود.
در این مرحله ۲ تا از پیازها را به صورت نگینی ریز خرد نمایید. سپس در ظرفی مناسب پیازها را با مقداری روغن تفت دهیدو کمی شفاف شوند حالا کمی زردچوبه به پیازها اضافه نمایید و خوب به هم بزنید. سپس 300 گرم گوشت خورشتی را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت برگردد. توجه داشته باشید اگر در خورشت از گوشت گوسفندی استفاده می کنید قطعات را کمی بزرگتر در نظر بگیرید زیرا گوشت گوسفندی پس از پخت کمی جمع میشود.
سرخ شدن گوشت در این مرحله باعث می شود در پایان پخت خورش خوشمزه تری داشته باشید. توجه داشته باشید که نباید گوشت را بیش از حد تفت دهید چراکه باعث سفت و دیرپز شدن خواهد شد. پس از اینکه گوشت کمی سرخ شد رب گوجه فرنگی را به خورش اضافه نمایید.
اکنون رب گوجه فرنگی را خوب تفت دهید تا به طور کامل سرخ شود و رنگش کمی تیره گردد. این کار علاوه بر اینکه طعم خورش را خوشمزه تر میکند خورشت خوش رنگتری نیز به شما تحویل خواهد داد.
اگر دارچین از ابتدای پخت به خورشت اضافه شود باعث تیره شدن غذا خواهد شد. بهتر است یا دارچین را در مراحل پایانی پخت خورش اضافه نمایید و یا از چوب دارچین استفاده کنید. در صورتی که از چوب دارچین استفاده کردید میتوانید از ابتدای پخت آن را به خورشت اضافه کنید.
همچنین در اواسط مراحل پخت پیشنهاد میکنم یک عدد هل به خورشت خود اضافه نمایید. این کار باعث خوش عطرتر شدن خورشت شما خواهد شد. در مرحله پایانی و بعد از اضافه کردنی ادویهها و چاشنیها میتوانید زیر خورشت را کم کنید تا خورشت جا بیفتد.
حال سیب زمینیهای خود را پوست کنده و به صورت خلالی خرد کنید. سپس در ظرفی جداگانه مقداری روغن بریزید و سیب زمینیها را در داخل روغن داغ سرخ نمایید. توجه داشته باشید سیب زمینیها نباید خیس باشند. زیرا باعث سوختن روغن و یا خمیر شدن سیب زمینی و حتی پاچشش روغن میشوند.
منبع: لابفاتک