فهرست بستن

آشنایی با خواص انار

آخرین مطالب سایت
آشنایی با خواص انار

در روزهای اخیر، رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی اعلام کرد که به دلیل سرمازدگی، امسال با کمبود انار و افزایش قیمت آن مواجه هستیم. اما مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت کشاورزی توضیح داد که با وجود سرمازدگی در برخی باغ‌های انار، کمبودی وجود ندارد و افزایش قیمت به دلیل نوبرانه بودن و برخی سودجویی‌هاست.

انار

خواص و فواید انار

این میوه آبدار و یاقوتی سرشار از انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر است. برای آشنایی بیشتر با خواص و فواید بیشمار آن ادامه مطلب را مطالعه کنید.

مختصری درباره انار

انار یک میوه درختی است و دانه‌های آن اغلب قرمز و گاهی سفید یا صورتی هستند. پوست انار معمولاً قرمز است اما نمونه‌های زرد و سیاه آن نیز دیده می‌شوند. این میوه بومی شرق ایران تا کوه‌های هیمالیا در شمال هند است. ایران با تولید سالانه حدود یکهزار تن انار، بزرگ‌ترین تولیدکننده این میوه در جهان است. شهرستان‌های ساوه، نی‌ریز و فردوس از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان انار در ایران هستند.

محصولات متنوع انار

از انار محصولات متنوعی تهیه می‌شود، از جمله رب، آب انار، لواشک، چاشنی غذا و مربای انار. از پوست انار نیز برای تهیه رنگ سنتی استفاده می‌شود. در طب سنتی نیز جوشانده پوست انار برای درمان مشکلات گوارشی و گلودرد استفاده می‌شود.

غذا با انار

ارزش غذایی انار

  • انرژی: ۳۸ کالری
  • آب: ۸۲ گرم
  • پروتئین: ۰.۴ گرم
  • چربی: ۰.۳ گرم
  • مواد نشاسته‌ای: ۱۰ گرم
  • کلسیم: ۴ گرم
  • سدیم: ۳ میلی‌گرم
  • پتاسیم: ۲۶۰ میلی‌گرم
  • آهن: ۰.۵ میلی‌گرم
  • ویتامین ب۱: ۰.۲ میلی‌گرم
  • ویتامین ب۲: ۰.۰۳ میلی‌گرم
  • ویتامین ب۳: ۰.۰۲ میلی‌گرم
  • ویتامین ث: ۴ میلی‌گرم
خواص انار
خواص درمانی انار
  • ادرار آور و مفید برای بیماری‌های مجاری ادرار
  • ملین و افزایش ترشح صفرا
  • خنک کننده و مقوی قلب و معده
  • تقویت کلیه برای سالمندان
  • جلوگیری از رشد پولیپ در بینی با مصرف انار و عسل
  • درمان گلودرد و زخم گلو با جوشانده پوست انار
  • برطرف کردن اسهال مزمن با دم کرده گل انار
  • تنظیم عادت ماهیانه با جوشانده برگ‌های انار
  • تقویت حافظه و بهبود ویژگی‌های کلامی و بصری

مطالعات علمی درباره انار

  • پیشگیری از پوکی و شکنندگی استخوان‌ها در موش‌ها
  • بهبود عملکرد ورزشکاران و افزایش تحمل آن‌ها
  • خاصیت ضدالتهابی و کاهش التهابات معده و روده
  • کاهش فشار خون و بهبود جریان خون و عملکرد قلب
  • تقویت حافظه و بهبود قابلیت‌های شناختی مغز

مضرات مصرف بیش از حد انار

  • مضر برای معده افراد سرد مزاج
  • ممکن است سرگیجه و استفراغ ایجاد کند
  • انار ترش برای افرادی که زخم معده دارند ممنوع است
  • رب انار می‌تواند یبوست ایجاد کند

نکات لازم برای خرید و نگهداری انار

تشخیص انار سالم و رسیده: انار رسیده پوستی صاف و یکدست دارد و وزن آن نسبت به اندازه‌اش سنگین‌تر است. رنگ پوست انار نشان‌دهنده نوع و میزان رسیده بودن آن است.

روش‌های مصرف انار

انار را می‌توان به صورت دانه شده، آب انار، در تهیه سالادها و دسرها مصرف کرد. همچنین می‌توان با استفاده از انار نوشیدنی‌های خوشمزه و مفیدی تهیه کرد.

دمنوش انار و دارچین

دمنوش انار و دارچین

  • یک پیمانه آب انار تازه
  • یک پیمانه آب جوش
  • چوب دارچین
  • یک قاشق غذاخوری چای خشک
  • یک قاشق غذاخوری شکر یا نبات

طرز تهیه: همه مواد به جز شکر را در قوری بریزید و آب جوش را اضافه کنید. قوری را به مدت ۱۵ تا ۲۵ دقیقه روی کتری بگذارید تا چای دم بکشد. هنگام سرو، شکر یا نبات را اضافه کنید.

سانگریا

  • ۲ پیمانه آب داغ
  • ۲ عدد چای سیاه کیسه‌ای
  • ۲ چوب دارچین
  • نصف پیمانه شکر
  • ۳ پیمانه آب انار
  • ۱ پیمانه آب پرتقال تازه
  • ۱ عدد پرتقال متوسط
  • ۱ عدد لیموترش زرد متوسط
  • ۱ عدد لیموترش سبز متوسط
  • ۱ عدد سیب متوسط
  • ۳ پیمانه آب گازدار

طرز تهیه: چای کیسه‌ای را درون آب داغ بریزید. چوب‌های دارچین را اضافه کنید و ۵ دقیقه بگذارید دم بکشد. در یک پارچ بزرگ، چای دارچینی را با سایر مواد مخلوط کنید و یک ساعت در یخچال بگذارید تا سرد شود. نوشیدنی را با یخ سرو کنید.

کوکتل انار و گریپ‌فروت

  • نصف پیمانه آب گریپ‌فروت
  • نصف پیمانه آب انار
  • ۱ پیمانه شکر
  • ۲ عدد بادیان ستاره‌ای
  • یخ
  • آب گازدار
  • دانه‌های انار

طرز تهیه: آب گریپ‌فروت، آب انار، شکر و بادیان ستاره‌ای را درون شیرجوش بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا جوش بیاید. شربت را هم بزنید تا شکر کاملاً حل شود. سپس از حرارت برداشته و ۳۰ دقیقه کنار بگذارید تا خنک شود. برای سرو، پارچ را تا نیمه از یخ پر کنید، ۴ قاشق غذاخوری شربت را اضافه کرده و آب گازدار بریزید. کوکتل را با دانه‌های انار تزئین و سرو کنید.

 

برچسب‌ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *