ترشی لیته یکی از محبوبترین و پرطرفدار ترین ترشیهای ایرنی است. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه ترشی لیته خانگی و بسیار خوشمزهای را به شما آموزش دهیم. با لایفاتک همراه باشید.
مواد لوازم برای تهیه ترشی لیته
برای تهیه یک ترشی لیته خوشمزه و حسابی جا افتاده باید از مواد اولیه مرغوب و تازه استفاده کنید. فراموش نکنید هرچه مواد اولیه شما تازهتر و مرغوبتر باشد طعم ترشی شما بهتر و خوشمزتر خواهد شد.
-
بادمجان
-
سیر
-
سبزی ترشی شامل: ترخون، پونه، مرزه، گشنیز،جعفری
-
هویج
-
فلفل دلمه
-
کلم سفید
-
سرکه
-
زردچوبه
-
نمک
طرز تهیه ترشیس لیته
برای تهیه یک ترشی لیته خوشمزه ابتدا باید بادمجانها را شسته و داخل آبکش قرار دهید تا آب اضافه شان خارج گردد و آنها را خشک کنید. سپس کلاهک بالای بادمجان ها را با چاقو بگرید. سپس نوبت به مرحله کباب کردن بادمجانها میرسد. در این مرحله بادمجان ها را روی آتش یا شعله گاز به صورت کبابی بپزید و پستشان را بگیرید. در صورتی که طعم بادمجان کبابی را نمی پسندید می توان بادمجان ها را درون فر کباب کنید، زیر بادمجان کبابی در فر طعم دودی بهخود نخواهد گرفت. دراین مرحله سیرها پوست کنده و شسته و به همراه بادمجانهای کبابی در غذاساز پوره نمایید. همچنین میتوانید آنها را در اندازه بسیار ریز خرد یا رنده کنید.
سبزیهای ترشی شامل ترخون، پونه، مرزه، گشنیز، و جعفری پاک و خرد کنید. دقت کنید که مقدار سبزی های معطر باید با هم یکسان باشد مثلا برای مقدار مواد لازم موجود در این دستور هر سبزی باید ۶۰ گرم باشد. اکنون هویجها را بشویید و پوست بگیرید. حالا به صورت نگینی ریز هویجها را خرد کنید. در ادامه فلفل دلمه ای ها را نیز شسته و کلاهک آن را با چاقو ببرید و هسته های داخل آن را خالی نمایید و مانند هویج ریز نگینی خرد کنید.
حالا کلم سفید را نیز با دقت بشویید و کاملا ریز خرد کنید میتوانید از خرد کن استفاده کنید تا کارتان سرعتر و راحتتر شود.
و همراه هویج و فلفل دلمه ای های ریز خرد شده داخل کاسه ای می ریزیم و ترکیب بادمجان و سیر پوره شده را نیز به آن ها اضافه می کنیم. در صورت تمایل می توانیم هویج و فلفل دلمهای را نیز میکس کنید تا کاملا له شوند. در ادامه سبزی ها را نیز داخل خردکن بریزید و سپس به مواد اضافه نمایید. حالا کمی نمک و زردچوبه به مواد اضافه نمایید.
حالا یک ظرف شیشه ای مناسب را کاملا” تمیز شسته و خشک کنید سپس مواد ترشی لیته را پس از مخلوط کردن درون آن بریزید و یک بند انگشت روی شیشه را خالی بگذارید. حال سرکه را به اندازهای داخل شیشه بریزید، که یک بند انگشت بالاتر سطح مواد ترشی را کاملا بپوشاند. در ادامه درب شیشه را محکم ببندید تا هوا به داخل شیشه نفوذ نکند، سپس به مدت ۱ هفته در یخچال قرار دهید تا ترشی شما به خوبی جا بیفتد و مزه مواد با هم ترکیب شوند و سرکه به خورد مواد ترشی لیته برود.
توجه داشته باشید برای جلوگیری از کپک زدگی ترشی لیته حتما” قبل از خرد کردن و ترکیب کردن مواد آنها را بهصورت کامل خشک کنید بهگونهای که هیچگونه رطوبتی نداشته باشند. چراکه یکی از مهم ترین دلایلی که باعث کپک زدن ترشی لیته میشود این است که مواد ترشی دارای رطوبت باشند. پس خشک کردن مواد و سبزیجات را جدی بگیرید.
ترشی لیته یکی از خوشمزهترین و لذیذترین ترشیها است که میتوانید در مهمانیهای خود نیز در کنار غذا سرو کرده و از خوردن آن در کنار عزیزانتان لذت ببرید. لازم است بگوییم اگر شما به طعم تند علاقه دارید و اصطاحا” تند خور هسنید میتوانید بنابر ذائقه خود مقداری فلفل قرمز به آن اضافه کنید. پیشنهاد میکنیم از فلفل قرمز تازه استفاده نمایید تا ترشی طعم بهتری داشته باشد و همچنین ظاهر بهتری به خود بگیرد.
منبع: گیماتک
۱ Comments
عاشق ترشی سیر و ترشی لیتم ممنون عالی بود