بامیه یکی از شیرینیهای محبوب ماه رمضان است که معمولاً در کنار زولبیا سرو میشود. تهیه بامیه در خانه میتواند دغدغهای بزرگ برای خانوادهها باشد، اما در ادامه طرز تهیه بامیه خانگی به روشی آسان و خوشمزه را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم برای تهیه بامیه خانگی
- آرد نان یا آرد سه صفر: یک لیوان سرخالی (بهتر است از لیوانهای دستهدار فرانسوی استفاده کنید)
- آب: یک لیوان
- کره نرم شده در دمای محیط: ۲۰ گرم
- عسل یا شربت بار: یک قاشق غذاخوری
- وانیل: یک قاشق مرباخوری
طرز تهیه بامیه خانگی
ابتدا آب، کره و عسل را درون یک قابلمه نچسب (ترجیحاً تفلون) بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا حبابهای ریز روی سطح آن پدیدار شوند. سپس آرد را یکباره به مواد اضافه کنید و با قاشق چوبی به سرعت هم بزنید تا خمیری یکدست به دست آید. این خمیر را برای مدت ۸ دقیقه روی حرارت زیر و رو کنید تا آب اضافی آن بخار شود. این مرحله “داغ زدن” نامیده میشود و اگر به درستی انجام نشود، داخل بامیهها بعد از سرخ شدن خمیر میشود یا قسمت بیرونی آنها ترک میخورد. پس از این مرحله، خمیر را از روی حرارت بردارید و به ظرف دیگری منتقل کنید تا کمی خنک شود.
خمیر نباید خیلی سرد شود که تخممرغها با آن مخلوط نشوند و نه خیلی گرم که تخممرغها درون آن بپزند. تخممرغها را دانهدانه به خمیر اضافه کنید و هر کدام را به مدت چند دقیقه با همزن برقی بزنید. همزمان با اضافه کردن تخممرغها، وانیل را هم اضافه کنید تا بوی تخممرغها گرفته شود. اگر خمیر سفت شد، میتوانید یک تخممرغ دیگر را در کاسهای هم بزنید و نیمی از آن را به مخلوط خمیر اضافه کنید.
بعد از آنکه خمیر لطیفی به دست آمد، آن را درون قیف ماسورهدار بریزید و سپس در ظرف گودی که روغن زیادی در آن ریختهاید، خمیر را با قیچی برش بزنید و درون روغن بیندازید. حرارت باید ملایم باشد و بعد از هر بار برش زدن، قیچی را روغنی کنید. بعد از سرخ شدن بامیهها، آنها را به مدت سه دقیقه درون شربت بار سرد بیندازید و سپس روی آنها را با پودر پسته یا نارگیل تزئین کنید. توصیه میشود ابتدا بامیهها را درون یک ظرف روغن خنک بیندازید و سپس به ظرف روغن داغ روی اجاق اضافه کنید.
منبع: لایفاتک