فهرست بستن

رایج‌ترین بیماری‌های خرگوش‌

آخرین مطالب سایت
رایج‌ترین بیماری‌های خرگوش‌

خرگوش‌ها حیوانات حساسی هستند. اگر شما هم در خانه از خرگوش نگهداری می‌کنید و خرگوش خانگی دارید جهت آشنایی با رایج٬ترین بیماری‌های خرگوش‌ خانگی با لایفاتک همراه باشید.

 

تاثیر غذای خرگوش‌ در بیماری‌های خرگوش‌‌ها

خرگوش‌ها معده حساسی دارند، بنابراین خوراکشان در بیماری‌هایی که می‌گیرند بسیار موثر است. اگر غذای مناسب به خرگوش داده نشود می‌تواند باعث پوکی استخوان یا نفخ حیوان شود. برای آشنایی با با غذای خرگوش پیشنهاد می‌کنیم حتما مقاله مربوط به غذای خرگوش‌های خانگی را مطالعه بفرمایید.

توجه کنید برخلاف اکثر حیوانات خوراندن سیر و پیاز به عنوان یک آنتی بیوتیک برای خرگوش اصلا مناسب نیست و باعث تلف شدن خرگوش خواهد شد.

 

مشکلات دندانی در خرگوش ها


رشد بیش از حد دندان خرگوش

خرگوش‌ها از نژاد جونده‌گان هستند آن‌ها ۲۸ دندان دارند که به آنها کمک می کند غذای خود را خرد کنند. این دندان ها، برخلاف دندان های سگ یا گربه، در طول زندگی خرگوش به طور مداوم رشد می کنند. بدون داشتن وسایل مناسب برای تراشیدن این دندان ها (مانند یونجه و چوب سالم) دندان ها می توانند بیش از حد رشد کرده و مانع از غذاخوردن خرگوش شما شوند.  همچنین دندان های مولر (دندان های پشت دهان) می توانند رشد کرده و مانع جویدن و بلعیدن شود. دندان هایی که رشد بیش از حد دارد باعث بی اشتهایی حیوان می شود.

دندان های برش (دندانهای جلویی) بلند شروع به حلقوی شدن در گونه ها یا سایر قسمت های دهان خرگوش می کنند. این وضعیت بسیار دردناک است و می تواند باعث بی اشتهایی شود. دندان های فرورفته در داخل مخاط لثه می توانند به دلیل ضربه یا بیماری پریودنتال ایجاد شوند و برای خرگوش دردناک است. این دندان ها باید کشیده شوند تا از سرایت عفونت از دندان به داخل خون خرگوش شما پیشگیری شود.

برش دندان های آسیاب خرگوش از اصلاح دندان های سخت تر است. دندان های بزرگ شده به راحتی توسط مالکین خرگوش مشاهده نمی شوند، بنابراین ممکن است دندان های مولر بزرگ تا زمانی که خرگوش در غذا خوردن مشکل نداشته باشد یا دچار ریزش نشود، دیده نشود. دامپزشک برای تجسم دندان های آسیاب و تأیید طولانی بودن دندانهای آزمایشی از اسپکولوم استفاده خواهد کرد.

اگر دندان‌های جلویی خرگوش بیش از اندازه یا کج رشد کرده باشد می‌توانید با استفاده از یک ناخن‌گیر ساده و سوهان آن را کوتاه کرده و به اصلاح آن پردازید. البته این کار چندان راحت نیست زیراکه خرگوش شما به شدت تقلا می‌کند. البته نیازی به نگرانی نیست بعد از کوتاه کردن دندان‌های جلویی این دندان‌ها به سرعت رشد می‌کنند. تنها باید توجه داشته باشید که غذای مناسب برای جویدن (یعنی یونجه خشک، پلیت مناسب و چوب خشک و…) در اختیار خرگوش بگذارید تا مدام بجود.

بامبلوت خرگوش


بامبل پا یک مشکل رایج در خرگوش های چاق است. خرگوش هایی که کم تحرک هستند و  ورزش نمی کنند یا سطح ناصافی برای نشستن و راه رفتن دارند و خرگوش هایی که دوست دارند در جعبه های کثیف بستر یا ملافه های خود بنشینند دچار این مشکل می‌شوند. این وضعیت از نظر علمی تحت عنوان pododermatitis شناخته می شود. برای اصلاح نیاز به آنتی بیوتیک، داروهای ضد درد، تمیز کردن مرتب قفس و برنامه های غذایی مناسب و بانداژ دارد. این بیماری بسیار دردناک است و ممکن است خرگوش شما لنگ بزند. اما اگر به درستی از خرگوش نگهداری کنید و قفس را مرتب تمیز کنید این مشکل حل خواهد شد!

E. Cuniculi در خرگوش


تشنج از عوارض جانبی مزمن این تک یاخته است که می تواند اکثراً خرگوش های خانگی را مخفیانه آلوده کند. انسفالیتوزون کونیکولی، که غالباً به آن E. cuniculi نیز گفته می شود، بیماری سختی است. این تک یاخته می تواند از طریق ادرار (و انسانهایی که نقص ایمنی دارند) به خرگوش منتقل شود. حتی بی سر و صدا در داخل خرگوش زندگی کند بدون اینکه هرگز صدمه ای به آنها وارد کند. ممکن است خرگوش شما به دلیل بیماری، دچار ضعف سیستم ایمنی شود در این حالت این تک یاخته می تواند “فعال” شده و به اندام های داخلی و بافت عصبی آسیب برساند و باعث تشنج و کج شدن سر حیوان شود. گاهی اوقات، با درمان، این مشکلات از بین می رود و سلامتی خرگوش شما به حالت طبیعی برمی گردد.

داروهایی مانند فنبندازول معمولاً برای درمان این عفونت وحشتناک تجویز می شود. اما عوارض جانبی آن به صورت علائم عصبی چیزی است که می تواند حیات واقعی خرگوش شما را تهدید کند.

آبسه یکی از رایج‌تری بیماری‌های خرگوش‌ها


در حالی که بیماری های دندانی اغلب باعث ایجاد آبسه در خرگوش ها می گردد، این توده‌های چرک ممکن است در سراسر بدن خرگوش دیده شود و آنها را می توان روی اندام ها و همچنین در لایه پوست خرگوش یافت که درمان آنها را دشوار می‌کند. نوع باکتری‌هایی که معمولاً درون این آبسه‌ها وجود دارند نیز عاملی است که درمان را بسیار دشوار می کند. زیرا بی هوازی بوده و مقاومت زیادی دارند.

آنتی بیوتیک‌ها، تخلیه آبسه (در صورت یافتن آن) و داروهای ضد درد همه ممکن است توسط دامپزشک برای خرگوش تجویز شود. آبسه ها جدی هستند و ما علت دقیق را نمی دانیم اما همیشه به درمان احتیاج دارند زیرا به خودی خود از بین نمی روند.

 

منبع: لایفاتک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *