فهرست بستن

روش تهیه قیمه نذری برای 100 نفر

آخرین مطالب سایت
روش تهیه قیمه نذری برای 100 نفر

هنگامی که به ایام محرم نزدیک می‌شویم، ناخودآگاه ذهن‌ها به سمت برگزاری مراسم‌ها و مجالس عزاداری کشیده می‌شود که با آداب و رسوم خاصی برگزار می‌شودن. غذاهای مختلفی مانند قیمه،  قورمه سبزی، زرشک پلو، آش رشته  و… پای ثابت سفره‌های عزاداری می‌شود.

همانطور که می‌دانید خورشت قیمه سیب زمینی یکی از آن دسته غذاهایی است که علاوه بر طعم بی نظیرش، نسبت به غذاهای دیگر طرفداران بی شماری نیز در این ایام دارد و هم در داخل کشور و هم خارج از کشور توسط ایرانیان مقیم خارج در مراسم های مذهبی به عنوان نذری طبخ می‌گردد.

برای بسیاری از افراد پختن غذای نذری تبدیل به یک دغدغه و چالش بزرگ شده است چرا که در اینجا تعداد نفرات بالا مهمترین موضوعی است که نباید از آن غافل شوید. به همین دلیل نیز  ما در این بخش از آشپزخانه لایفاتک قصد داریم آموزش قیمه نذری برای تعداد نفرات بالای 100 نفر در اختیارتان قرار دهیم. و چالش پختن قیمه برای نفرات بالا را با هم پشت سر بگذاریم.

همانطور که می‌دانید، طبیعتاً پختن غذا برای 50 یا 100 نفر کار آسانی نیست. زیرا باید تمام مواد اولیه ای که در این غذا به کار برده می‌شود به درستی اندازه گیری شده تا تاثیر بدی در طعم غذا نگذارد.

خورشت قیمه نذری

چه مقدار برنج برای 100 نفر نذری نیاز است؟

هر کیلو برنج برای 7 تا 8 نفر کفایت می‌کند. پس بنابراین برای 100 نفر حدود 15 کیلو برنج لازم دارید. اما باید توجه داشت که جنس برنج و ایرانی یا خارجی بودن آن هم بسیار مهم است و یک تا دو کیلو می تواند اختلاف ایجاد کند.بنابراین می‌توانید برای تعداد نفرات بالا با استفاده از ضرب و تقسیم به مقدار برنجتان اضافه نمایید. همچنین باید آزمون و خطای پخت برنج برای مصرف شخصی‌تان را هم در نظر داشته باشید.

چه مقدار مواد برای قیمه نذری برای هر نفر نیاز داریم؟

مقدار گوشتی که در خورشت قیمه به کار می‌برید بستگی به بودجه و مقدار پولی که قرار است هزینه نمایید دارد. اما در حالت طبیعی به ازای هر نفر بین 70 تا 100 گرم گوشت قرمز نیاز خواهید داشت. میزان استفاده از لپه نیز به نوع خورشت قیمه نذری که قرار است بپزید بستگی دارد. اگر می‌خواهید لپه بیشتری به کار ببرید به ازای هر نفر 20 تا 30 گرم کافی است. اما اگر بخواهید لپه کمتری استفاده نمایید 10 گرم لپه برای هر نفر کفایت می‌کند.

خورشت قیمه

 مواد لازم برای تهیه قیمه نذری برای 100 نفر:

  • برنج برای ظرف بزرگ 20 کیلوگرم – برای ظرف کوچک 15 کیلوگرم
  • گوشت 7 کیلوگرم 
  • لپه 4 کیلوگرم
  • مغزلیمو. عمانی 200 گرم
  •  سیب زمینی خام 10 کیلوگرم
  • رب گوجه فرنگی 3 کیلوگرم
  • زعفران یه میزان لازم (حدود 2 مثقال)
  • روغن 10 کیلوگرم
  • گلاب 200 میلی لیتر
  • نمک به مقدار لازم
  • ادویه‌های مخصوص به مقدار لازم(دارچین، پودر هل، گل سرخ یا گلاب)
  • زردچوبه به میزان لازم (حدود 50 گرم)
  • فلفل به میزان لازم (حدود 25 گرم)

قیمه نذری عاشورا

دستور تهیه قیمه نذری برای 100 نفر

روش پخت قیمه نذری در ایام محرم، صفر و رمضان یا مناسبت های دیگر به شرح زیر می‌باشد:

در وهله اول لپه‌ها را از شب قبل بخیسانید. سپس گوشت گوسفندی را پاک کرده به تکه های کوچک و خورشتی تقسیم نمایید.

پیازها را شسته و پوست کنده به شکل نگینی خرد کنید و در دیگ مقداری روغن ریخته و پیازها را در آن تفت دهید. بعد زردچوبه را بیافزایید و در نهایت گوشت را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا رنگش تغییر کند. بعد از تفت خوردن گوشت، لپه را داخل دیگ بریزید و چند دقیقه نیز با لپه تفت دهید. حالا در این مرحله رب را به همراه مقداری نمک، فلفل و زردچوبه به غذا اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آن رفته و خوش رنگتر گردد.

به اندازه ی کافی آب را به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید خورشت قیمه جا بیفتد. لیمو امانی‌ها را شسته و سوراخ کنید و در آب جوش قرار دهید تا خیس بخورد و تلخی آن گرفته شود.

یک ساعت قبل از جا افتادن خورشت لیموها را به آن اضافه کنیدد. دارچین، گل سرخ، پودر هل را با زعفران دم کرده و به خورشت قیمه اضافه نمایید و بعد از 10 دقیقه شعله را خاموش کنید.

اکنون نوبت سیب زمین‌ها است. سیب زمینی‌ها را به شکل خلالی خرد کرده و با نمک و زردچوبه سرخ نمایید و روی خورش قیمه نذری بریزید.

نکات مهم در تهیه قیمه نذری برای 100 نفر

 نکات مهم و مورد توجه در طرز تهیه خورشت قیمه نذری

  • پیاز داغ در خوشمزه تر کردن خورشت بسیار مهم است پس در اندازه‌ی پیاز داغ خساست به خرج ندهید.
  • حتماً لپه را یک روز قبل از پخت خیس کنید تا نفخ آن برطرف گردد.
  • حتماً لیمو امانی را با چنگال یک روز قبل از پخت سوراخ کنید تا تلخی آن به خوبی گرفته شود.
  • توجه داشته باشید که برای خوش رنگ شدن خورشت علاوه بر رب، از گوجه رنده شده هم میتوانید استفاده نمایید.
  • برای سرخ کردن سیب زمینی به روغن، حتماً نمک و زردچوبه اضافه کنید. سیب زمینی‌ها را قبل از سرخ کردن برای چند دقیقه در آب جوش قرار دهید تا روغن کمتری در سرخ کردن جذب شود. 
  • به جای گل سرخ می توان گلاب را جایگزین نمایید، اگر از گلاب استفاده کردید اجازه دهید خورش نیم ساعت بجوشد تا خوب جا بیفتد.
  • زعفران را هنگام پخت اضافه کرده و مقداری هم با گلاب در آخر پخت به خورش بیفزایید.
  • اجازه دهید خورش کاملا جابیفتد در غیر این صورت کف زرد رنگی روی آن ایجاد خواهد شد.
  • لیمو امانی هارا نیز در انتهای پخت به خورش بریزید تا باعث تلخی و یا تغییر رنگ خورشت نشود.
  • می‌توانید از چوب دارچین در هنگام طبخ ایتفاده نمایید. در صورت استفاده از چوب دارچین هنگام تفت دادن گوشت چند دقیقه چوب دارچین را داخل آن بیندازید و گوشت را با آن تفت دهید. سپس چوب دارچین را برداشته و مجدداً آن را در یک ساعت و نیم تا یک ساعت آخر پخت به خورشت خود اضافه کنید.
  • و در نهایت سیب زمینی ها را خلالی یکدست خرد کرده و سرخ کنید و در کنار خورشت سرو نمایید.

 

منبع: لایفاتک

 

برچسب‌ها:

۱ Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *