فهرست بستن

با غذاهای مخصوص شب یلدا آشنا شوید

آخرین مطالب سایت
با غذاهای مخصوص شب یلدا آشنا شوید

شب یلدا یا شب چله یکی از کهن‌ترین جشن‌های ایرانی است و جایگاه ویژه‌ای در فرهنگ ایرانی دارد. خانواده‌های ایرانی این شب را با خوراکی‌های مختلفی جشن می‌گیرند که یکی از این خوراکی‌ها انار است. در ادامه طرز تهیه ۸ غذای مخصوص شب یلدا با استفاده از انار را توضیح خواهیم داد.

انار پلو شیرازی

انار پلو شیرازی

انار پلو شیرازی غذایی است که اغلب با مرغ پخته می‌شود و از غذاهای سنتی و مخصوص شب چله در شیراز است.

مواد لازم:

  • برنج: ۴ پیمانه
  • دانه انار: ۲ پیمانه
  • مرغ: ۵۰۰ گرم
  • رب انار: ۱ قاشق غذاخوری
  • پیاز: ۲ عدد متوسط
  • زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
  • سیر: ۲ حبه
  • خلال پسته: ۱ قاشق غذاخوری
  • خلال بادام: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • روغن و زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه:

  1. برنج را بپزید و کنار بگذارید.
  2. مرغ را با پیاز، سیر، نمک، زردچوبه و آب روی حرارت بپزید. سپس ریش ریش کنید.
  3. پیاز نگینی خرد شده را تفت دهید، مرغ ریش ریش شده، رب انار، نصف دانه‌های انار و زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
  4. چند دقیقه مانده به انتهای زمان تفت دادن، خلال بادام و پسته را اضافه کنید.
  5. برنج را در دیس بکشید، کمی پلو زعفرانی و مخلوط انار و مرغ را روی آن ریخته و به سلیقه خود تزئین کنید.

نکات تکمیلی:

  • مواد لازم مناسب برای: ۴ نفر
  • زمان آماده سازی: ۱۵ دقیقه
  • زمان پخت: ۶۰ دقیقه
  • انرژی هر قاشق غذاخوری: ۵۰ کالری

آش انار

آش انار

آش انار، یکی از خوشمزه‌ترین و اصیل‌ترین آش‌های شیرازی است.

مواد لازم:

  • لپه: ۱ لیوان
  • برنج نیم دانه: ۱ لیوان
  • پیاز: ۳ عدد
  • سبزی آش: ۵۰۰ گرم
  • آب انار ملس: ۴ لیوان
  • رب انار: ۱/۳ پیمانه
  • استاک گوشت: ۱ عدد
  • گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
  • نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه:

  1. لپه را با آب و کمی نمک روی حرارت بگذارید تا بجوشد و کف آن را بگیرید.
  2. ۲ پیاز را نگینی خرد کرده و در قابلمه تفت دهید، سپس زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید.
  3. لپه و برنج را به قابلمه اضافه کرده و استاک گوشت را بیفزایید. در قابلمه را ببندید تا مواد پخته شوند.
  4. زمانی که لپه نرم شد، سبزی را اضافه کرده و دوباره زمان دهید تا سبزی‌ها بپزند.
  5. آب انار را اضافه کرده و پس از کمی حرارت دیدن، رب انار را اضافه کنید.
  6. برای تهیه گوشت قلقلی، پیاز را رنده کرده و آب آن را بگیرید. زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را به گوشت اضافه کرده و با دست ورز دهید. قلقلی‌های کوچک درست کرده و پس از نیم ساعت استراحت در یخچال، در روغن داغ سرخ کنید.
  7. غلظت آش که به اندازه کافی رسید، نعنا داغ و گوشت‌ها را اضافه کرده و ده دقیقه زمان دهید.

آش آماده سرو است. آن را با پیاز داغ، دانه‌های انار و نعناع داغ تزئین کرده و میل کنید. نوش جان

خورشت انار و بادمجان

خورشت انار و بادمجان

انار بادمجان یا انار ناردونی از خورشت‌های محبوب شمالی محسوب می‌شود.

مواد لازم

  • بادمجان: ۳ عدد
  • سینه مرغ: ۱ عدد
  • پیاز: ۱ عدد
  • رب انار: ۳ قاشق غذاخوری
  • سس انار: ۳ قاشق غذاخوری
  • دانه انار: ۲ قاشق غذاخوری
  • زعفران: به مقدار لازم
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

طرز تهیه

  1. بادمجان‌ها را سرخ کنید.
  2. پیاز را نگینی خرد کرده و تفت دهید.
  3. مرغ را به پیاز اضافه کنید و با فلفل سیاه و نمک تفت دهید تا رنگ مرغ‌ها تغییر کند.
  4. رب انار و زعفران دم کرده را به مرغ اضافه کرده و کمی تفت دهید. سپس سس انار را اضافه کنید.
  5. بادمجان‌ها را به خورشت اضافه کرده، ۱ استکان آب بریزید و اجازه دهید خورشت غلیظ شود.

نکات تکمیلی:

  • مواد لازم مناسب برای: ۴ نفر
  • زمان آماده‌سازی: ۱۵ دقیقه
  • زمان پخت: ۹۰ دقیقه
  • انرژی هر قاشق غذاخوری: ۴۵ کالری

خورشت اسفناج

خورشت اسفناج

خورشت اسفناج که به خورشت آلو اسفناج نیز معروف است، یک غذای مناسب برای شب یلدا است که می‌توانید با رب انار نیز تهیه کنید.

مواد لازم

  • اسفناج پاک کرده: ۱ کیلوگرم
  • گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد
  • رب انار: ۱ قاشق سوپ‌خوری
  • آلو سیاه: ۱۵۰ گرم
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه

  1. اسفناج‌ها را خرد کرده و روی حرارت تفت دهید تا آب آن گرفته شود.
  2. پیاز را رنده کرده و آب آن را کاملاً بگیرید. سپس با زردچوبه، نمک و دارچین به گوشت اضافه کرده و ورز دهید.
  3. از مواد گوشتی قلقلی درست کرده و آن‌ها را در روغن سرخ کنید.
  4. برای تهیه خورشت، یک پیاز را نگینی خرد کرده و تفت دهید. سپس زردچوبه به آن اضافه کنید و کمی حرارت دهید.
  5. اسفناج‌ها را به پیاز اضافه کنید و کمی آب بریزید. سپس گوشت‌ها را به آرامی اضافه کنید.
  6. نمک، فلفل سیاه و رب انار را به خورشت اضافه کنید.
  7. ۱۰ دقیقه قبل از خاموش کردن، آلوها را به خورشت اضافه کنید.

نکات تکمیلی:

  • مواد لازم مناسب برای: ۴ نفر
  • زمان آماده‌سازی: ۲۰ دقیقه
  • زمان پخت: ۶۰ دقیقه
  • انرژی هر ۱۰۰ گرم: ۱۷۳ کیلوکالری

مرغ ناردونی

مرغ ناردونی

مرغ ناردونی یک غذای خوشمزه، متنوع و جذاب برای شام شب یلدا است.

مواد لازم

  • ران و سینه مرغ: ۴ تکه
  • پیاز: ۳ عدد
  • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
  • رب انار ملس: ۱ قاشق غذاخوری
  • آب انار: ۱ لیوان
  • انار دون شده: ۱ لیوان
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • زردچوبه و روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه

  1. مرغ را تکه کرده و با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مزه دار کنید. آن را به مدت نیم ساعت در یخچال بگذارید.
  2. پیاز را رنده درشت کرده و تفت دهید.
  3. نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و بعد از مدتی رب انار و رب گوجه فرنگی را به آن بیفزایید.
  4. رب که تغییر رنگ داد، تکه‌های مرغ را روی آن چیده و تفت دهید تا سرخ شوند.
  5. آب انار و کمی آب اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا مرغ‌ها پخته شوند.
  6. دو پیاز دیگر را خلالی خرد کرده و تفت دهید.
  7. نمک، زردچوبه، دانه‌های انار و رب انار را به پیاز اضافه کنید.
  8. بعد از ۵ دقیقه مخلوط پیاز و انار را روی مرغ ریخته و زمان دهید تا همه مواد به خورد هم بروند. مرغ ناردونی آماده سرو است.

نکات تکمیلی:

  • مواد لازم مناسب برای: ۴ نفر
  • زمان آماده‌سازی: ۱۵ دقیقه
  • زمان پخت: ۶۰ دقیقه
  • انرژی در ۱۰۰ گرم: ۳۸۵ کالری

خورشت انار بیج

خورشت انار بیج

خورشت انار بیج یا انار آویج از غذاهای خوش‌طعم گیلانی است.

مواد لازم

  • گردو: ۲۰۰ گرم
  • پیاز کوچک: ۱ عدد
  • سیر: ۲ حبه
  • سبزی تره، جعفری، گشنیز، نعناع: ۲۰۰ گرم
  • رب انار: ۵۰ گرم
  • آب انار ترش: ۱ عدد انار
  • روغن، نمک و فلفل: به مقدار لازم
  • برنج: ۳۰۰ گرم
  • مرغ: ۲ تکه

طرز تهیه

  1. گردوها را آسیاب کرده و با مقدار کمی روغن تفت دهید.
  2. پیاز ریز شده را اضافه کنید و بعد از تغییر رنگ، مقداری آب اضافه کنید تا روی گردوها را بگیرد.
  3. آب گردو که کم شد، رب انار، آب انار و ۲ لیوان آب را اضافه کنید.
  4. سبزی خرد شده را کمی تفت دهید و سپس سیر له شده را به آن اضافه کنید.
  5. سبزی تفت خورده را به گردوها اضافه کنید.
  6. حرارت را کم کرده و زمان دهید تا روغن گردو خارج شود.
  7. مرغ را اضافه کرده و ۴۰ دقیقه زمان دهید تا کاملاً پخته شود.
  8. خورشت انار بیج را با برنج کته سرو کنید.

نکات تکمیلی:

  • مواد لازم مناسب برای: ۲ نفر
  • زمان آماده‌سازی: ۱۵ دقیقه
  • زمان پخت: ۹۰ دقیقه
  • انرژی هر قاشق غذاخوری: ۳۵ کالری

 کوفته انار و گردو

کوفته انار و گردو

در ادامه طرز تهیه کوفته انار و گردو به همراه سس گردو، شام لذیذ مخصوص شب یلدا را مشاهده می‌کنید.

مواد لازم

  • گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
  • پیاز: ۱ عدد
  • زرده تخم مرغ: ۱ عدد
  • گردوی آسیاب شده: ۱۵۰ گرم
  • رب انار: ۱ قاشق سوپ‌خوری
  • نعناع خشک: ۱ قاشق چای‌خوری
  • جعفری خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری
  • آرد سوخاری: ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • زردچوبه و دارچین: به مقدار لازم

مواد اولیه سس

  • آب انار: ۱ پیمانه
  • رب انار: ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق سوپ‌خوری
  • پیاز: ۲ عدد
  • روغن مایع: ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • آب: ۱ پیمانه
  • شکر: ۱/۲ قاشق سوپ‌خوری
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

طرز تهیه

  1. گوشت چرخ کرده را با ۳ قاشق غذاخوری گردو آسیاب شده مخلوط کنید.
  2. پیاز را رنده کرده و آب آن را کاملاً بگیرید و به گوشت اضافه کنید.
  3. رب انار، نعناع خشک، جعفری خرد شده، تخم مرغ، آرد سوخاری، فلفل سیاه، نمک و زردچوبه را به گوشت اضافه کرده و چند دقیقه ورز دهید.
  4. مواد را به اندازه نارنگی فرم داده و با دست فشار دهید تا منسجم شود.
  5. کوفته‌ها را در سینی قرار داده، با سلفون بپوشانید و ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید.
  6. برای تهیه سس، پیاز خرد شده را تفت داده و باقیمانده گردو را اضافه کنید.
  7. پس از تغییر رنگ پیاز، زردچوبه و دارچین را به آن بیفزایید و بعد از مدتی رب انار، آب انار، رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل را اضافه کنید.
  8. حرارت را زیاد کنید تا آب انار به جوش آید، سپس حرارت را کم کنید و شکر را به سس اضافه کنید تا طعم آن ملایم‌تر شود.
  9. کوفته‌ها را سرخ کنید و درون سس قرار دهید. ۱۵ دقیقه زمان دهید تا جا بیفتد.

نکات تکمیلی:

  • مواد لازم مناسب برای: ۴ نفر
  • زمان آماده‌سازی: ۱۵ دقیقه
  • زمان پخت: ۶۰ دقیقه
  • انرژی هر ۱۰۰ گرم: بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلوکالری

سالاد انار

سالاد انار

سالاد انار و دیگر میوه‌های پاییزی را در شب یلدا به سفره‌هایتان اضافه کنید و از آن لذت ببرید.

مواد لازم

  • دانه انار: ۱ پیمانه
  • گردو خرد شده: نصف پیمانه
  • کلم بنفش: ۱ عدد کوچک
  • پرتقال: ۱ عدد بزرگ
  • سرکه: ۱ قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم
  • سس مایونز: نصف پیمانه
  • پنیر خامه‌ای: ۲ قاشق غذاخوری
  • آب انار: ۲ قاشق غذاخوری
  • آب پرتقال: ۲ قاشق غذاخوری
  • جعفری: ۱ قاشق غذاخوری
  • پودر گلپر: به مقدار لازم

طرز تهیه

  1. پرتقال‌ها را پوست گرفته و به صورت فیله برش دهید.
  2. کلم بنفش را رنده کرده یا به صورت باریک خرد کنید و با سرکه، نمک و فلفل مخلوط کنید.
  3. دانه‌های انار و گردوی خرد شده را با کلم بنفش مخلوط کرده و در ظرف سرو بریزید.
  4. فیله‌های پرتقال را روی سالاد بچینید.
  5. برای تهیه سس، سس مایونز و پنیر خامه‌ای را با ادویه‌های سالاد مانند نعناع خشک مخلوط کنید تا یکدست شود.
  6. آب انار و آب پرتقال را به سس اضافه کنید و در کنار سالاد سرو کنید.

نکات تکمیلی:

  • مواد لازم مناسب برای: ۴ نفر
  • زمان آماده‌سازی: ۳۰ دقیقه
  • انرژی برای هر نفر: ۱۴۹.۵ کالری

مطالب پیشنهادی:

آموزش شکل دادن به هندوانه برای شب یلدا

شب چله به چه معناست؟ چرا در این شب یلدا هندوانه می‌خورند؟

هرآنچه از شب یلدا بایدا بدانید + تبریک شب یلدا

آداب و رسوم شب یلدا در مناطق مختلف ایران

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *